1.000 de euro recompensă pentru un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană anonimă, care face opere de binefacere prin intermediul ziarului "Il Quotidiano", a trimis 1.000 de euro românului din Ancona care a restituit un portofel găsit în autobuz.

O persoană anonimă, care face opere de binefacere prin intermediul ziarului "Il Quotidiano", a trimis 1.000 de euro românului din Ancona care a restituit un portofel găsit în autobuz. Portofelul aparţinea unui pensionar şi conţinea în jur de 1.000 de euro, bani reprezentând chiar pensia pe care bătrânul o ridicase în aceeaşi zi de la poştă.

Românul a găsit portofelul pe 27 iunie într-un autobuz şi l-a predat carabinierilor.

Binefăcătorul, botezat de presa locală "Mister X", a fost impresionat de inima bună a românului şi a hotărât să îi facă un cadou de 1.000 de euro.

Românul se numeşte Claudiu Gabriel Vasilache, are 40 de ani, de meserie este tâmplar şi se află în Italia de şase ani. La aflarea veştii, Claudiu a fost impresionat: "Nu mă aşteptam la aşa ceva". Din cei 1.200 de euro pe care îi câştigă lunar, o parte îi trimite în România copiilor săi de 18 şi 16 ani dintr-o căsnicie anterioară. Acum s-a recăsătorit şi locuieşte împreună cu soţia şi cu fiica ei.

Claudiu consideră că restituirea portofelului a fost un gest normal, iar dacă toţi străinii din Italia s-ar comporta aşa nu ar mai fi probleme de integrare. Şi pensionarul i-a oferit o recompensă, dar a refuzat-o, considerând că după o viaţă de muncă bătrânul are nevoie de acei bani mai mult decât el. În schimb, din cei 1.000 de euro primiţi de la "Mister X", el intenţionează să doneze 200 euro unei asociaţii care se ocupă de copiii săraci.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite