România, al doilea cel mai mic salariu minim din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania se situează la jumătatea "clasamentului", cu un salariu minim stabilit prin lege de 748 de euro, în timp ce România se află la coada Europei, "depăşită" doar de Bulgaria.

Românii au aproape cel mai mic salariu minim din Europa, 157 de euro pe lună. Doar bulgarii o duc mai rău, cu 123 de euro pe lună. Cele două state, împreună cu alţi membri "noi" ai UE sunt în Grupul 1, al celor mai mici salarii minime din Europa. Interesant este că două ţări, care nici măcar nu sunt membre UE, Croaţia şi Turcia au salariile minime mult mai mari ca România. Astfel, Croaţia are 381 de euro pe lună, în timp ce turcii au 385 de euro pe lună. De altfel, cele două ţări au cele mai mari salarii minime din Grupul 1.

Grupul 2, al statelor cu salarii minime cuprinse între 500 şi 1000 de euro pe lună, este alcătuit din cinci state: Portugalia (566 de euro), Malta (665 de euro), Slovenia şi Spania (ambele cu 748 de euro) şi Grecia (863 de euro). Comparativ, S.U.A. au un salariu minim echivalent cu 960 de euro pe lună.

Citeşte pe adevarul.es care sunt ţările europene cu cele mai mari salarii minime şi vezi harta salariilor minime în Europa.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite