De ce nu este cunoscută cultura română în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca Valota Cavallotti, autoare a numeroase cărţi şi expertă în istoria Europei Orientale explică de ce cultura română este o necunoscută în Italia.

Într-un recent interviu publicat de culturaromena.it, profesoara Bianca Valota Cavallotti dă de pământ deopotrivă cu politica italiană şi cea românească. Administraţiile celor două ţări se fac vinovate de nivelul irizoriu la care cultura româneasă este cunoscută în Italia, deşi există un potenţial imens în acest sens.

Citeşte şi:
Cenaclul Flacăra are un fan-club la Torino

Scriitorii români, promovaţi în Italia de o româncă din Sălaj

Bianca Valota Cavallotti este nepoata lui Nicolae Iorga, a publicat nenumărate cărţi despre istoria sau cultura românescă şi este recunoscută ca unul dintre maximii experţi în domeniu.

Cultura românească este percepută în Italia în mod şters şi este aproape îngropată de confuzia din rom şi român", spune Cavallotti.

Cuvinte dure şi pentru perioada în care românii nu trebuiau să înfrunte aceste prejudecăţi: „Mă gândesc la Eliade şi la Ionescu, sau la un nivel mai modest, la Cioran, care au reprezentat pentru italieni mai mult o extensie a culturii franceze. Fără să se ia în calcul că această cultură datorează mult (...) altor culturi, printre care şi celei române".

Află care sunt acuzaţiile aduse editurilor din Peninsulă şi citeşte despre “italienii care greşesc la fel ca românii”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite