A crescut numărul italienilor care vor pleca în vacanţă de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dorinţa de a pleca în vacanţă este mai puternică decât criza economică. Potrivit unei statistici recente, a crescut numărul italienilor care vor să-şi petreacă sărbătorile de Paşte în afara casei.

O statistică făcută publică recent de Confesercenti (una dintre cele mai importante asociaţii ale întreprinzătorilor italieni) relevă faptul că, anul acesta, 22 de milioane de italieni vor pleca în vacanţa de Paşte, cu 22 % mai mult decât în anul 2008.

Aceeaşi statistică remarcă faptul că italienii vor cheltui în vacanţa de anul acesta suma de 10,2 miliarde de euro, faţă de cele 9,7 miliarde cheltuite în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În topul naţional al destinaţiilor de vacanţă preferate de italieni se află Toscana (11% dintre intervievaţi), urmată de Emilia Romagna, Sicilia şi Campania.

În ceea ce priveşte destinaţiile internaţionale, pe primul loc în clasamentul preferinţelor italienilor se află Spania (24%). Un procent de 11% din locuitorii Peninsulei va alege Marea Britanie ca destinaţie de vacanţă de Paşte, în timp ce 8% dintre ei vor merge în Franţa şi Germania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite