Italia: Români judecaţi pentru că şi-au pus copilul la cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni români, părinţi ai unui copil de opt de ani, s-au ales cu dosare penale pentru că nu şi-au dat copilul la şcoală şi-l puneau la cerşit.

Carabinerii din Zapponeta (sudul Italiei, pe litoralul adriatic) au găsit un copil de opt ani la cerşit pe străzile din localitate, informează adevarul.it.

Episodul a avut loc pe 12 ianuarie a.c., iar atunci când patrula s-a apropiat de copil, a apărut şi mama lui (25 de ani). Copilul i-a fost lăsat în grijă, dar carabinierii i-au luat datele pentru a verifica dacă frecventează vreo şcoală.

Verificările au demonstrat că părinţii nu au luat în serios obligativitatea înscrierii copilului în sistemul şcolar. Astfel carabinerii le-au deschis părinţilor dosar atât pentru că nu şi-au dat copilul la şcoală cât şi pentru că l-au pus la cerşit.

Conform prevederilor Legii Siguranţei Publice din 2009 (cunoscută printre români şi ca «Legea Mailat», n.r.) cei doi părinţi riscă închisoarea până la trei ani şi revocarea tutelei copilului, numai pentru delictul legat de cerşit.

Pentru omiterea înscrierii copilului la şcoala primară Codul Penal italian prevede o amendă penală de până la 3.000 de euro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite