Costume din povești” mioritice prezentate de copiii români din Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ileana Cosânzeana, Nică a lui Creangă, Domnu' Goe și Lizuca din Dumbrava Minunată au încântat publicul prezent ieri la Ambasada României din Roma.

La concursul "Costume din povești" au participat 26 de copiii români, chiar dacă inițial se înscriseseră în jur de 45. Concursul a constat într-o paradă a celor mici, îmbrăcați în costumele eroilor preferați din poveștile citite. Fiecare participant a făcut și o scurtă prezentare, în limba română, a personajului ales.

Juriul compus din cinci persoane a acordat la final nouă premii. "Păcală" intrepretat de Andrei Irinel Mărgărit s-a clasat pe locul trei, "mama capră" din parodia "Iedul cu trei capre" jucată de Andreea Gaiș pe locul al doilea, iar Irina Miloaie cu rolul Lizucăi din Dumbrava Minunată a fost câștigătoarea concursului.

Lacrimi și emoții din partea părinților

La 6 ani, Irina s-a prezentat în fața publicului cu Patrocle după ea, un cățeluș de pluș, și a recitat fără suflare și cu o perfectă intonație un monolog al Lizucăi. La finalul concursului mama ei plângea de emoție.

Citește pe adevărul.it cum s-au prezentat copiii români și care este scopul acestei acțiuni organizate de Ziua internațională a copilului

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite