Un constănţean a fost închis pentru un fals viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un constănţean a fost închis pentru un fals viol
Un constănţean a fost închis pentru un fals viol

Bărbatul a fost eliberat după ce s-a dovedit că femeia a minţit că a fost salvată de câinele său.Isteria agresiunilor duce la cazuri dramatice: un român a fost acuzat de viol şi a stat trei zile în arest doar pe baza declaraţiilor false ale unei italience.

Trei zile în închisoare pentru o infracţiune pe care nu a comis-o. Aceasta este pe scurt povestea lui Claudiu Ionuţ Bogdănenco (33 de ani), din Constanţa, muncitor pe şantier în Italia din 2000.

„Cineva trebuie să plătească pentru zilele petrecute de mine în închisoare pe nedrept, dar mai ales pentru ruşinea pe care a trebuit să o îndur din cauza minciunilor unei persoane. Când auzeam de români acuzaţi pe nedrept mă gândeam că ceva trebuie să fie adevărat şi până la urmă mi s-a întâmplat şi mie”, povesteşte românul. 

Minciunile unei italience

În urmă cu o săptămână, românul ar fi fost autorul unei tentative de viol căreia i-a pus capăt  un câine lup care şi-a salvat stăpâna de agresiune. Această versiune a fost oferită poliţiei de presupusa victimă. După numai o zi de la arestarea conaţionalului, mărturia tinerei Debora Borrelli (22 de ani), din Venaria (Torino), a început să se clatine.

Aceasta declarase iniţial că bărbatul intrase în apartamentul său cu forţa, trântind-o pe pat, cu intenţia de a o viola. Pentru a o determina să nu mai ţipe, românul ar fi ars-o cu ţigara aprinsă pe mână şi pe piept. În final, câinele acesteia a reuşit să-l sperie pe agresor, salvând-o de la viol. Povestea a apărut în toată presa din Italia, care a lăudat vigilentul patruped.

„A vrut să se răzbune“

image

Pe mâinile lui Claudiu Bogdănenco se mai văd semnele cătuşelor



Chemaţi de Debora, carabinierii l-au arestat pe român. Acesta, fiind sub influenţa alcoolului, nu a înţeles imediat ce se întâmplă. „Eu mă dusesem să-l vizitez pe naşul fiului meu, pentru că, peste câteva zile, trebuia să-i tăiem moţul.

Naşul locuieşte pe aceeaşi scară de bloc cu tânăra care m-a acuzat. Nu mai ştiam exact care era soneria naşului, aşa că am sunat la mai multe uşi”, spune românul. Claudiu a urcat la etajul trei, dar naşul nu era acasă.

La întoarcere, în timp ce cobora, românul s-a întâlnit cu Debora, care, după cum au povestit vecinii fetei, a început să-l insulte, după care a asmuţit câinele asupra sa.

„Am plecat pentru că o cunoşteam pe fata aceea şi m-am gândit că ar fi fost mai bine să nu-mi pun mintea cu ea”, spune Claudiu. Românul locuise în acel bloc cu patru ani în urmă şi ştia că Debora avea probleme psihice. „Am semnat şi o petiţie împreună cu alţi vecini, pentru că făcea scandal, îi deranja pe toţi. De atunci nu m-a mai salutat. Cred că acum a găsit ocazia să se răzbune. Numai aşa îmi pot explica minciunile ei”, zice Claudiu.

„La început eram la izolare“

Timp de trei zile, Claudiu a stat în închisoare. „La început, eram la izolare. Dar eu credeam că sunt acolo pentru că fusesem agresiv cu agenţii când mă arestaseră. Am aflat de la avocat de ce fusesem acuzat”, povesteşte Claudiu.

Proces de calomnie

Roberto Testi, medicul legist care a consultat-o pe Debora după presupusa tentativă de viol, consideră că arsurile de ţigară de pe corpul fetei sunt făcute chiar de ea.

„Când cineva încearcă să te ardă, te fereşti şi semnele arsurilor sunt mult mai puţin precise decât cele pe care le are Debora”, a explicat medicul. Claudiu aşteaptă finalizarea procedurilor, după care intenţionează să-i intenteze femeii proces pentru calomnie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite