Torino: Un parc dedicat unui român ucis prosteşte de alţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Torino încearcă să consoleze printr-un gest frumos un gest ireparabil. O grădină publică din Torino a primit numele lui George Cristian Munteanu, adolescentul ucis pentru o ţigară.

Autorităţile locale din Torino au decis să dea numele unui român unei grădini publice din oraş. Gestul se vrea un mesaj adresat tinerilor, indiferent de provenienţă. „Giorgino a devenit un simbol al violenței pe care o respingem sub toate formele ei, un simbol pentru mulți tineri care au o viață normală, dar alături de care trebuie să fim mereu. Tinerii trebuie să realizeze câtă durere poate provoca violența, această violență gratuită și absolut de respins”, a spus președinta Circumscripției 5 din Torino, Paola Bragantini, citată de RTI.

Declaraţia a fost făcută vineri la Torino la ceremonia dezvelirii plăcii comemorative pentru George Cristian Munteanu, adolescentul ucis acum un an la Torino. George avea 15 ani şi a fost înjunghiat de alţi doi conaţionali, Cosmin şi Cătălin Jitariu. Motivul pentru care cel din urmă a pus mâna pe cuţit a fost faptul că George nu i-a dat o ţigară.

„Băiatul meu se găsea atunci în locul greșit, în momentul greșit și în fața a două persoane care nu erau deloc integrate în societatea italiană așa cum nu sunt mulți dintre conaționalii mei, lucru care îmi displace atât mie, cât și comunității mele”, a spus la ceremonie mama băiatului, Elena Ignat.

Cătălin Jitaru a fost condamnat în octombrie 2010 la 30 de ani de detenție. Fratele său, Cosmin Jitaru, a fost condamnat de Tribunalul de Minori din Torino la 15 ani de închisoare. La data comiterii crimei Cosmin Jitaru avea 17 ani, scrie Adevarul.it.

La inaugurarea parcului dedicat lui George, pe lângă părinții băiatului, preşedinta Circumscripţiei 5 din Torino, Paola Bragantini și prietenii acestuia, a fost prezent și preşedintele Consiliului Local Torino, Giuseppe Castronovo.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite