FOTO/VIDEO Comunismul românesc, subiect de interes pentru italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Crimele Revoluţiei" de Grigore Cartianu va fi tradusă în italiană. Anunţul a venit de la ziaristul Luca Bistolfi în timpul prezentării altui volum despre ororile comunismului, „Musica per lupi".

Comunismul în România şi căderea lui încă prezintă interes pentru publicul italian. Librăria Rizzoli din Galeria milaneză a găzduit ieri prezentarea unui volum despre o pagină crudă a istoriei, „experimentul de la Piteşti".

Un jurnalist italian prezintă tortura anilor '50 de la Pitești publicului din Roma

Cartea se numeşte „Musica per lupi" („Muzica pentru lupi") şi este o descriere a jurnalistului italian Dario Fertilio a ceea ce s-a întâmplat în anii '50 în închisoarea de la Piteşti.

Vezi GALERIE FOTO

Prezentarea s-a bucurat de prezenţa autorului, a ziaristului Luca Bistolfi şi a preotului parohiei ortodoxe româneşti din Milano, Traian Valdman. Interesul publicului pentru cartea lui Fertilio nu a scăzut; la mai puţin de un an de la lansare a fost tipărită o a doua ediţie.

Pe aceeaşi idee a explicării comunismului, Bistolfi a anunţat că deja lucrează la traducerea volumului „Crimele Revoluţiei" a lui Grigore Cartianu.

„Experimentul de la Piteşti" a fost explicat celor prezenţi şi prin mărturia video a lui Aristide Ionescu, unul dintre deţinuţi. Momentul prezentării acestui volum pentru milanezi nu a fost ales întâmplător; pe 27 ianuarie se comemorează victimimele celui de-al Doilea Război Momdial.

Aşa cum remarca şi autorul, foarte des se uită de identitatea anumitor grupuri care au avut de suferit în urma regimurilor totalitare, în cazul de faţă dizidenţii.

VIDEO Urmăriţi pe adevarul.it incredibila mărturie a unui supravieţuitor al „experimetului de la Piteşti”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite