Claudiu Stoleru, condamnat la închisoare pe viaţă, a pierdut recursul în justiţia italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu Stoleru, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în Italia, pentru uciderea şefului său şi a soţiei acestuia. Românul a făcut recurs, pe motiv că nu există probe concrete care să ateste crimele de care este acuzat. Însă, instanţa de recurs a confirmat, vineri, prima decizia a justiţiei italiene.

Românul condamnat la detenţie pe viaţă va rămâne în spatele gratiilor, a decis instanţa din Venezia care a judecat recursul său tribunalului din Verona, relatează "Corriere del Veneto".

Citeşte şi:
Stoleru: ¨Repulsia m-a împins la crimă¨

Claudiu Stoleru a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Cazul datează din aprilie 2008, când Claudiu Stoleru a fost acuzat că şi-a ucis şeful şi că, ulterior, a omorât-o şi pe soţia acestuia. Românul a recunoscut uciderea lui Luigi Meche, însă a susţinut pe tot parcursul procesului că nu este implicat în moartea Lucianei Rambaldo.

Potrivit mărturiilor românului de 24 de ani, şeful său i-a pretins favoruri sexuale. Meche i-a cerut să întreţină relaţii sexuale cu soţia lui şi chiar a încercat să-l violeze pe Stoleru. Tânărul, aflat în casa şefului său cu ocazia unei invitaţii la un pahar de vin, a mărturisit că a încercat să iasa prin garaj, dar acesta era închis. "În momentul acela Luigi a venit după mine şi a început să mă atingă şi să mă agreseze. Am luat un ciocan şi l-am lovit în cap", a declarat Stoleru.

Deşi se aflau în faţa unui dosar subţire cu probe, după cum susţin familia şi avocatul românului, judecătorii l-au găsit vinovat atât pentru moartea lui Luigi Meche, cât şi a Lucianei Rambaldo. Sentinţa dată în 2009 a fost de închisoare pe viaţă.

Românul, care a petrecut deja opt luni de detenţie în regim de izolare totală la închisoarea din Montorio (Toscana), a cerut revizuirea deciziei primei instanţe.

Tentativa de viol nu se pune, iar furtul este exclus

Judecarea recursului nu i-a schimbat, însă, pedeapsa primită. Judecătorii au exclus circumstanţele atenuante, referitoare la tentativa de viol, invocate de avocatul apărării, dar şi varianta furtului care explică de ce haine d-ale victimei au fost găsite asupra românului.

Eşecul recursului nu a fost o surprinză pentru Stoleru, şi nici pentru sora lui, Irina, singura rudă în viaţă care-i este alături. "Ştiam că se va termina aşa. Justiţia lumească a eşuat, dar voi continua să cred în cea divină. Sigur, nu-mi voi abandona fratele", a spus sora românului condamnat la închisoare pe viaţă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite