Ce chirii plătesc imigranţii români?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Preţurile de închiriere a apartamentelor sunt în creştere şi în Italia, iar în Spania stagnează. Chiriile cresc constant de circa doi ani în Italia şi devin din ce în ce mai dificil

>> Preţurile de închiriere a apartamentelor sunt în creştere şi în Italia, iar în Spania stagnează.

Chiriile cresc constant de circa doi ani în Italia şi devin din ce în ce mai dificil de suportat atât de către italieni, cât şi de către imigranţi. În mod paradoxal, datorită stilului de viaţă, cei din urmă reuşesc să facă faţă ceva mai bine şocului financiar.

corespondenţă de la Milano

În zonele centrale ale oraşului Torino, chiria unui apartament cu două camere porneşte de la 600 euro lunar, ajungând până la sume mari, în funcţie de clădire sau zonă (ultracentral, se pot cere sume începând de la 1.500 euro).

În zonele de periferie sau în care populaţia preponderentă nu este cea italiană, chiria medie poate fi între 500 şi 550 euro. La această sumă, la cheltuielile lunare se adaugă factura la energie electrică (35 euro), cea pentru gaz (70 euro), eventualul telefon sau internet, alţi 35 de euro. Astfel, cheltuielile totale lunare pentru a locui în Torino ajung la circa 700 euro.

Roma, cerere mare

O metropolă unde găseşti greu o casă de închiriat este Roma. În medie, un apartament cu trei camere într-o zonă de periferie se închiriază cu 1.200 de euro, iar o garsonieră decentă - foarte rar sub 650 de euro. La Milano, un apartament cu trei camere într-o zonă semicentrală costă lunar în jur de 1.000 - 1.100 euro. (Cornel Toma)

Madrid şi Castellon

În Madrid, preţul oficial este de 11,4 euro pe metru de locuinţă închiriat. În centru, un apartament cu două camere costă în jur de 1.000 de euro pe lună. La periferie, preţurile scad la 800 de euro. Faţă de anul 2004, preţul chiriilor a crescut cu 13%.
Preţurile apartamentelor de închiriat în zona Castellon au stagnat în ultimul an. Astfel, două camere costă 450 de euro. În centrul oraşului Castellon de la Plana, chiria pentru un apartament cu două camere este între 650 şi 900 de euro.

Bucureştiul, mai scump ca Torino

În Bucureşti, închirierea unui apartament cu două camere este între 400-500 de euro la periferie şi până la 700-1.000 de euro în centru sau 500-600 într-o zonă semicentrală. În ultimii ani, tendinţa a fost de creştere accentuate a chiriilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite