Unei centenare italience îi este dor de viaţa fericită din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rosina Pescador a împlinit anul acesta 100 de ani şi s-a născut la Sinaia. În plină vervă, ea poveşteşte cotidianului "Il Secolo XIX" cum primea bomboane de la Regele Mihai şi despre

Rosina Pescador a împlinit anul acesta 100 de ani şi s-a născut la Sinaia. În plină vervă, ea poveşteşte cotidianului "Il Secolo XIX" cum primea bomboane de la Regele Mihai şi despre balurile de la Castelul Peleş. Părinţii ei, Domenico şi Maria lucrau la rezidenţa regală de la Sinaia.

El, ca prelucrător al marmurii şi ea, la curte. Rosina s-a născut în 1908, iar astăzi povesteşte despre "cea mai frumoasă copilărie pe care ar fi putut s-o aibă, printre regi şi regine".

Îşi aduce aminte cu tristeţe despre ziua când au fost costrânşi să părăsească România. Rosina era căsătorită atunci cu Iginio Coletti şi tânăra familie nu a acceptat să renunţe la cetăţenia italiană. Astfel, s-au întors la Torino. Cu toate că i-au rămas în memorie zilele Primului Război Mondial, cu epidemia de tifos care ameninţa şi locuitorii castelului, Rosinei îi e dor de copilăria fericită pe care a trăit-o România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite