A câştigat 500.000 de euro şi, de frică, nu s-a mai întors acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român s-a temut să revină în casa în care locuia, de teamă să nu piardă lozul de 500.000 de euro sau să nu-i fie furat şi să fie încasat de altcineva.

În ultimul timp, în Italia, norocul le surâde tot mai multor cetăţeni români. Vineri, 6 martie 2009, un român de etnie romă a câştigat 500.000 de euro la loz răzuibil. Biletul a fost achiziţionat în jurul orei 16.00, din supermarketul Auchan, din Vimodrone (localitate situată la 14 kilometri depărtare de Milano).
 
Failie numeroasă

Biletul a costat 5 euro şi a fost vândut de către Emilia de Vizia (54 ani), angajată a  tutungeriei din Auchan. Aceasta şi soţul său, Michele Conte (58 ani), responsabil al loteriei, îl cunoşteau pe câştigător. Bărbatul venea foarte des să cumpere lozuri. Conte ştie că este românul este de etnie romă, deoarece locuieşte într-o zonă în care stau mai mulţi romi.

R. I., câştigătorul de 35 de ani,  trăieşte într-o casă din zona Cascina Burrona, localitate situată la circa 10 km depărtare de Milano. Bărbatul o are în Italia pe mama sa,  familia fratelui şi pe cea a unui văr primar. În îngrijirea sa erau doar soţia de 29 de ani şi trei băieţi, de 11, 9 şi 7 ani. Soţia a lucrat, prin intermediul unei cooperative, în diferite locuri, ca menajeră, într-o fabrică pentru asamblarea cutiilor, ca ospătăriţă în diferite pizzerii.

Bărbatul lucra, în ultima perioadă, la încărcarea-descărcarea mărfurilor din camioane. Familia a locuit până în urmă cu un an şi jumătate într-o tabără gestionată de un ONG milanez. Ulterior s-au mutat într-o casă a cărei chirie o plăteau singuri.
Pasiunea lui R. I. era jocul de noroc, iar un prieten rom din România îi prevăzuse, la sfârşitul lui 2008, un mare câştig pentru anul 2009.

A crezut că a câştigat 500 de euro

După răzuirea biletului, bărbatul a crezut că a câştigat 500 de euro, dar Michele Conte  i-a explicat şi i-a confirmat că e vorba despre un câştig de 500.000 de euro. Pe 6 martie, seara, la ora 19.00, când Conte i-a dat ultima confirmare, banca era închisă, iar italianul l-a sfătuit să meargă să lase biletul la un notar.

“Lui îi era frică să se întoarcă acasă. Aşa a evitat să piardă lozul sau să îi fie sustras. Notarul îi putea da în schimb o chitanţă, iar biletul rămânea într-un loc sigur”, a completat Conte. R.I. a ascultat iniţial sfatul italianului, însă ulterior a decis să plece la Roma, împreună cu alţi 4 sau 5 prieteni şi membri ai familiei. De acolo, el intenţioneză să transfere banii direct în contul din România.

Românul este în prezent de negăsit, dar persoane apropiate lui au declarat că acesta este destul de speriat şi nu ar vrea să se ştie că a câştigat. R. I. vrea să se întorcă în România, pentru că familia sa consideră că se trăieşte mai bine în propria ţară.

“Eu sunt  mulţumit pentru că a câştigat el, deoarece e un băiat bun. Îi cunosc pe mulţi dintre romii care locuiesc aici în zonă şi suferă cu toţii din cauza prejudecăţii generale”, a adăugat Michele Conte.




Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite