Un cântăreţ de manele, agresat de un italian în timp ce cerşea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia încearcă să găsească o soluţie la problema ţiganilor, dar se pare că, dimpotrivă, creează mai multe. Guvernul arată cu degetul rromii, considerându-i sursa tuturor relelor din

Italia încearcă să găsească o soluţie la problema ţiganilor, dar se pare că, dimpotrivă, creează mai multe. Guvernul arată cu degetul rromii, considerându-i sursa tuturor relelor din Peninsulă, promiţând în acelaşi timp măsuri exemplare.

Câţiva italieni însă, nu au mai aşteaptat măsurile guvernului şi s-au apucat să "rezolve" problema pe cont propriu. În week-end doi ţigani originari din România au fost agresaţi în diferite oraşe italiene, unul la Fano, pe litoralul Adriaticii între Rimini şi Ancona, iar celălalt la Pesaro.

Primul dintre ei, Nico G., numit de ONG-ul care-l are în grigă "speranţă a genului manele", a fost ameninţat cu moartea în faţa unui supermarket unde cerşea. A fost abordat de un italian care i-a sugerat să se apuce de muncă ori să se sinucidă. După o discuţie în contradictoriu, italianul i-a spus: "Stai tu aici, că mă întorc în 10 minute şi te împuşc". Manelistul nu a aşteptat, a mers direct la ONG-ul EveryOne şi a povestit tot.

La Pesaro în schimb, s-a trecut de la vorbe la fapte. Victor C. (17 ani) a fost bătut de doi italieni cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani, potrivit aceluiaşi ONG. În urma acestui episod, ţiganul a hotărât să se întoarcă în România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite