11 ani de închisoare pentru o româncă ucisă cu tot atâtea lovituri de cuţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francesco Stagnitto (24 de ani) a fost condamnat la 11 ani de închisoare după ce la 15 noiembrie 2009 a masacrat cu un cuţit o prostituată româncă de 22 de ani.

Cristina Ionela Ţepuru (22 de ani), mamă a unui copil de doi ani, a fost ucisă acum un an la perfireria nord-est a oraşului Bologna. Tânăra se prostitua în zona Borgo Panicale, iar unul dintre clienţii ei, un infirmier de 24 de ani, a ucis-o cu mai mult de zece lovituri de cuţit.

Se pare că la baza gestului italianului a stat o ironie legată de performanţele lui sexuale., scrie Adevarul.ro.

Procesul s-a desfăşurat ieri, iar italianul a primit zece ani şi opt luni de detenţie pentru omor şi alte patru luni pentru port ilegal de armă albă. Un total de 11 ani care îl lasă perplex pe avocatul apărării, Antonio Bove. „O pedeapsă mult prea blândă, aşteptăm motivaţiile judecătorului", a spus Bove, citat de „La Repubblica".

Procurorul a cerut 16 ani de detenţie, plecând de la o pedeapsă de 24 de ani, redusă de o treime pentru că procesul s-a desfăşurat cu „procedura scurtă" (rito abbreviato). Judecătorul a ţinut cont însă de mai multe circumstanţe atenuante şi a redus pedeapsa până la 11 ani şi o despăgubire de 45.000 de ueo pentru familia româncei. „Bani care vor rămâne doar pe hârtie, Stagnitto a declarat că nu posedă nimic", a mai spus avocatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite