Un minor român de 12 ani a ajuns din Italia la Bucureşti fără acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătul de certurile dintre părinţii lui, un adolescent a reuşit să fugă din Italia la bunica lui în România fără paşaport şi aparent neînsoţit.

Traseul parcurs de un copil român din Italia în România şi cum a trecut frontiera rămâne deocamdată un mister pentru forţele de poliţie din cele două ţări. Un minor român de 12 ani a plecat de la Barletta (sudul Italiei, pe litoralul adriatic) sătul de certurile dintre părinţii lui, informează Adnkronos. Copilul a spus că iese din casă să întâlnească niştre prieteni care locuiesc pe lângă gară.

Din acel moment însă copilul nu a mai dat niciun semn de viaţă, iar mama lui a anunţat carabinierii în aceeaşi seară. Iniţial părinţii au crezut că a plecat la Voghera (nordul Italiei), unde familia locuise pentru un timp, dar verificările carabinierilor au infirmat această ipoteză. Forţele de ordine italiene au cerut ajutorul românilor prin Interpol, fapt care a dus la descoperirea unei serii de apeluri fâcute de copil la numărul bunicii lui din România, la Cornu (Valea Pahovei).

Unul din aceste apeluri a dus la găsirea minorului, care o sunase pe bunica lui să-i spună că se află în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Poliţiştii români l-au preluat pe copil şi l-au dus la bunica lui. Urmează ca forţele de ordine din cele două ţări să înţelegă cum a fost posibil ca un minor fără documente şi aparent neînsoţit să ajungă din Italia în România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite