Vrea să vadă întreaga lume pe bani puțini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 12 ani de muncă în străinătate, Alexandra Andrei îşi împlineşte visul de a călători. Originară din Aninoasa, judeţul Dâmboviţa, tânăra s-a stabilit în anul 1998 la Torino, în Italia.

„Acum 12 ani îmi doream cu disperare un loc de muncă în afara ţării, ca să-mi pot ajuta familia. Atunci abia îndrăzneam să visez că voi ajunge să călătoresc. La şcoală, se făceau excursii în locurile turistice din ţară şi uneori puteam merge cu colegii, alteori căutam acasă, în atlas sau în reviste, imaginile pe care nu puteam să le văd", povesteşte Alexandra Andrei (33 de ani). Tânăra trăieşte de 12 ani în Italia, iar în ultimii cinci ani a lucrat ca lucrător comercial la un magazin de îmbrăcăminte.

„În urmă cu cinci ani, împreună cu o prietenă, am petrecut Sărbătorile Pascale povestind unde ne-am fi dorit să ne plimbăm şi am decis, pe loc, să mergem să vedem Parisul. Nimic nu se compară cu o excursie pe neaşteptate. Cu câteva haine şi ceva alimente într-un rucsac am ajuns la Nice, pentru că doar până acolo ne-au ajuns banii. Am mâncat pe plajă ouă roşii şi cozonac, am tremurat de frig, ne-am rătăcit prin oraş şi ne-am întors la serviciu mulţumite ca nişte copii care-au fugit de-acasă. Văzusem pe cont propriu o bucăţică din Franţa", povesteşte Alexandra.

Călătoreşte singură acum
 
„Între timp, am hotârât cu prietena mea să economisim bani şi să organizăm şi alte escapade prin Europa. În anul următor am căutat oferte turistice cu cazare şi masă şi am făcut rezezvări la transport. Am vizitat Germania, Austria, San Remo şi Monte Carlo", povesteste Alexandra, care de anul trecut călătoreşte singură.

„Una dintre româncele cu care eram vecine şi amice a murit pe neaşteptate, la doar 35 de ani, după o lună de suferinţe cumplite. Prietena cu care călătoream s-a căsătorit cu un italian. Întâmplările neprevăzute m-au făcut să mă gândesc că am realizat aproape tot ce mi-am propus în Italia şi că e timpul să mă gândesc şi la mine, pentru că vreau să văd lumea sau măcar o parte din ea", spune Alexandra.

Anul acesta, Alexandra a decis să viziteze Spania de Paşte şi în zilele următoare. Timp de 12 zile, ea va merge singură în diverse oraşe spaniole.

Vezi pe adevarul.es de câți bani are nevoie tânăra pentru a face un tur al Spaniei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite