Un român s-a spânzurat într-un spital-pușcărie pentru nebuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revine coșmarul spitalelor psihiatrice pentru deținuți din Italia. Un român de 58 de ani s-a spânzurat într-o astfel de structură și aduce din nou în atenție condițiile inumane de detenție.

Un conațional de 58 de ani s-a spânzurat noaptea trecută în spitalul-pușcărie din Aversa (la nord de Napoli). Românul a recurs la gestul extrem în baia celulei pe care o împărțea cu alți deținuți. Se afla închis de opt ani.

Anunțul a venit de la Dario Stefano Dell'Aquila, purtătorul de cuvânt al "Antigone Campania", un ONG care se ocupă de drepturile deținuților.

Aceeași sursă a mai precizat că este al doilea caz de sinucidere în 2011 în structuri de acest tip. Spitalul-penitenciar Aversa, alături de cele din Napoli, Barcellona Pozzo di Gotto, Reggio Emilia, Montelupo Fiorentino și Castiglione delle Stiviere, face parte din grupul celor șase închisori pentru deținuți cu probleme psihice.

Condițiile de detenție din aceste locuri sunt de domeniul filmelor de groază, iar de un eventual tratament nici nu poate fi vorba. Aceasta este concluzia unui raport al unei comisii parlamentare care, astă-vară, a făcut o vizită neanunțată în aceste ospicii.

Așa cum se arăta în raport, 40% dintre deținuți se află închiși în baza unor prelungiri dicatate de o comisie medicală și nu se poate aprecia când vor ieși.

Vezi cât de jalnic arată un spital penitenciar din Italia pe adevarul.it.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite