Un autocar cu români a luat foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un autocar cu români a luat foc
Un autocar cu români a luat foc

Un autocar care efectua o cursă Spania–România a luat foc imediat după ce a intrat în Italia, la mică distanţă de Sanremo. Flăcările au cuprins autocarul ieri-dimineaţă, în jurul orei 6, cel mai probabil în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică.

Maşina aparţine firmei spaniole Saiz Tour şi rula pe autostrada italiană A10. La vederea flăcărilor, şoferul a oprit imediat pe banda de urgenţă, iar cei aproximativ 60 de pasageri au reuşit să coboare repede. O parte dintre ei s-au repezit la bagaje şi au reuşit să salveze de flăcări o parte dintre ele.

Potrivit publicaţiei Riviera 24, traficul pe autostradă a fost întrerupt timp de mai mult de o oră. La scurt timp, au ajuns la faţa locului şi pompierii care au reuşit să stingă incendiul, dar autocarul a fost distrus în totalitate. Pasagerii au fost urcaţi într-un autobuz închiriat de societatea care gestionează segmentul respectiv de autostradă şi au fost duşi în faţa gării din localitatea Arma di Taggio, la 10 kilometri de Sanremo, de unde au fost preluaţi în jurul orei 15 de o altă maşină a firmei.

Manuel Alvarez, directorul Diviziei Transporturi al societăţii Saiz din Barcelona, ne-a declarat că autocarul plecase din Castilla la Mancha, la 170 de kilometri sud de Madrid, şi se îndrepta spre Maramureş, cu escală la Bucureşti. „Am trimis de la baza noastră operativă din Slovacia o maşină să-i preia pe pasageri şi urmează ca aceştia să părăsească în câteva ore Italia”, a afirmat Alvarez. El a confirmat că nimeni nu a fost rănit şi că bagajele erau asigurate, astfel că cei care le-au pierdut în incendiu vor fi despăgubiţi. A contribuit M. Florea

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite