Doar două asociaţii româneşti au paticipat la dezbaterea problemelor imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul Politici Sociale din cadrul Regiunii Lazio a organizat în data de 9 iulie 2008 o conferinţă cu prilejul aprobării noii legi a imigraţiei. Întâlnirea a fost şi un prilej de a

Departamentul Politici Sociale din cadrul Regiunii Lazio a organizat în data de 9 iulie 2008 o conferinţă cu prilejul aprobării noii legi a imigraţiei. Întâlnirea a fost şi un prilej de a discuta problemele cu care se confruntă străinii din Italia.

Comisia de prezentare a legii imigraţiei a fost condusă de Paolo Menna, responsabil pe politicile de imigraţie în cadrul Regiunii Lazio. S-a specificat faptul că noua lege a fost scrisă având la bază experienţele şi nevoile concrete ale imigranţilor. Cei care au conceput noua lege au luat în considerare mărturiile a sute de imigranţi proveniţi din toate colţurile lumii.

Membrii comisiei au mai precizat că noua lege va da posibilitatea tuturor imigranţilor de a-şi exercita drepturile civile. Criminalitatea a fost unul dintre subiectele disputate, iar fenomenul infracţional a fost în mod direct corelat cu lipsurile, exploatarea şi umilinţele îndurate de străini.

La conferinţă au participat, printre alţii, numeroşi reprezentanţi ai comunităţii africane şi sud-americane. Aceştia au demonstrat un interes deosebit pentru prezentarea noii legi, fiind însoţiţi de consuli şi alte oficialităţi.

Din partea comunităţii româneşti au participat doar două asociaţii: "Noi suntem români" şi "Romania nel mondo". Preşedintele asociaţiei "Noi suntem români", Silviu Ciubotaru, şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu faptul că nu s-a facut nici o precizare cu privire la neocomunitari: "Nu s-a spus nimic despre foştii extra-comunitari, cum şi dacă vor mai fi sprijiniţi. Din câte am văzut şi auzit eu, noua lege nu ne mai include. Mă aşteptam să se spună ceva şi despre modul cum vor putea fi susţinuţi şi românii în procesul lor de integrare".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite