A fost aprobat decretul lege contra violurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul italian a aprobat în cursul zilei de ieri decretul lege al siguranţei care conţine măsuri urgente privind securitatea, precum şi măsuri menite să împiedice producerea violenţelor

Guvernul italian a aprobat în cursul zilei de ieri decretul lege al siguranţei care conţine măsuri urgente privind securitatea, precum şi măsuri menite să împiedice producerea violenţelor sexuale.

Printre prevederile acestui decret se numără şi cea privind înlocuirea arestului la domiciliu cu   detenţia, pentru cei acuzaţi de violenţe sexuale.

O altă prevedere vizează organizarea de patrule formate din civili neînarmaţi, precum şi din foşti poliţişti şi carabinieri. Această ultimă măsură va intra, de altfel, în atribuţiile primarilor şi ale prefecţilor din Peninsulă.

Ministrul italian Pentru Egalitatea Şanselor, Mara Carfagna, a declarat, în timpul conferinţei de presă de după aprobarea acestui decret, susţinută la Palatul Chigi din Roma, că această lege nu este o consecinţă a unor impulsuri sociale, ci rezultatul unui firesc parcurs legislativ.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite