România, ciuca bătăii de joc pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departe de vreun eveniment cu o conotaţie negativă pentru comunitatea românească, pe Facebook au apărut din nou pagini şi grupuri xenofobe. Unul dintre cele mai „populare" grupuri foloseşte imaginea lui Mailat.

Pagina „Io romania talio gola bastardo" (tradus mot-a-mot: „Eu românia taie gâtul bastard" a strâns până acum 18.222 de fani. Pagina este deţinută de un fantomatic „Fratelo Dimitru Talio Gola" („Fratele Dimitru taie gât"), cu peste o mie de prieteni.

Din link în link ajungi pe pagini sau grupuri denumite „Talio gola troja merda" (6.508 fani) sau „Dimitru spaca botilia e amaza familia" („Dimitru sparge sticla şi omoară familia").

Numitorul comun al acestor pagini este imaginea lui Mailat, steagul României ridiculizat şi frazele ofensive la adresa românilor. Toate „contribuţiile" autorilor sunt scrise cu erori gramaticale evidente, menite probabil să ducă cu gândul la un prost vorbitor de limba italiană.

Pagină de umor

Pagina „Io romania talio gola bastardo" este definită de autorul ei „umoristică" şi se observă că o actualizează foarte des. „Umorul" ar constă în încercări agramate de catrene cu acţiunea în jurul violurilor, a spartului sticlelor, a furturilor şi a tăiatului gâtului.

Acestea pot fi preluate pe paginile lor de către toţi fanii în cazul în care le găsesc interesante. Pe aceeaşi pagină se mai află câteva zeci încercări macabre de a smulge un zâmbet (?!) cu imaginea lui Mailat şi texte de tipul: „Spaco familia amazo botilia. Credere di avere sbaliato qualcosa." („Sparg familia, omor sticla. Cred că am greşit ceva").

A fi român pentru unii este o ofensă

Nu lipseşte un „Partid anti-români" sau ironizarea clubului AS Roma cu titulatura „as rumeni". Cea din urmă este mai mult ca sigur o pagină creată de adversarii cunoscutui club de fotbal şi evidenţiază faptul că dacă vrei să jigneşi pe cineva în Itala poţi folosi apelativul „român".

Încercările conaţionalilor de a interveni în discuţiile de pe aceste pagini sunt relativ timide şi se limitează la câteva zeci de persoane, italieni şi români.

Vezi FOTOGALERIE pe adevarul.it.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite