„Am 17 ani şi vreau să fiu prostituată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este declaraţia unei minore românce, Sonia, în faţa magistraţilor italieni. Este din Măcin, judeţul Tulcea şi „lucrează” pe strada Potenza din Torino. Alături de ea, în sala de

Aceasta este declaraţia unei minore românce, Sonia, în faţa magistraţilor italieni. Este din Măcin, judeţul Tulcea şi „lucrează” pe strada Potenza din Torino. Alături de ea, în sala de judecată, se afla mama acesteia, venită special din România.

„Nu mi-e teamă. Vreau să câştig bine şi să fiu liberă.”, răspunde Sonia, întrebată fiind dacă ştie despre riscurile la care se poate expune.

„Este un scenariu în curs de schimbare”, spune judecătoarea Cristina Bianconi. Nu se mai pune problema violenţei fizice şi a şantajului, iar tinerele românce sunt foarte conştiente de ceea ce fac. Prostituţia este un fenomen în continuă creştere în Italia. Pe fondul crizei financiare acute, explicaţia ar fi dorinţa puternică de a câştiga bani în modul cel mai simplu posibil.

Sonia a ajuns la Torino vara trecută, iar povestea ei este foarte controverstă. Spunea că munceşte ca menajeră şi că locuia împreună cu altă româncă majoră şi cu soţul acesteia. Poliţia o suspecta însă pentru că frecventa locuri comune cu cele din alte investigaţii.

În urma interceptării conversaţiilor telefonice ale Soniei, aceasta a fost ridicată de pe stradă de către poliţie în timp ce îşi aştepta clienţii. La interogatorii nu s-a obţinut nimic de la ea. Lunea trecută, tutorele său, Căldăraru  Florin, 30 de ani, a fost arestat.  „Când voi împlini 18 ani mă voi întoarce pe trotuarul din strada Potenza”, spune Sonia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite