La 8 ani vinde reproduceri după Van Gogh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Valerian Florea are 8 ani şi a vândut deja două tablouri pe care a câştigat câte 60 de euro. Micul artist din Piatra Neamţ pictează de un an şi a fost descoperit în urma unui concurs

George Valerian Florea are 8 ani şi a vândut deja două tablouri pe care a câştigat câte 60 de euro. Micul artist din Piatra Neamţ pictează de un an şi a fost descoperit în urma unui concurs şcolar.

George şi-a urmat părinţii în Italia când avea 3 ani. La împlinirea vârstei potrivite, a mers în clasa întâi la şcoala din Ladispoli (n.r. - 60 km de Roma), un orăşel pe malul mării. Tot atunci a participat la un concurs de desene organizat la şcoală, unde a câştigat locul întâi.

Surprinşi de talentul lui George, profesorii italieni au recomandat părinţilor săi să îl înscrie la o şcoală privată de pictură.

De un an, băieţelul ia lecţii de pictură de la o profesoară de naţionalitate rusă, din Ladispoli. Pasionat de arta lui Van Gogh, George a vândut două reproduceri după tablourile acestuia.

Cu banii câştigaţi şi-a cumpărat un joc electronic pe care îl dorea de mult timp. Pe lângă pictură, George îndrăgeşte matematica, fiind unul dintre cei mai buni elevi din şcoala unde învaţă.

Trei expoziţii la activ

Într-un an de zile, George a participat la 3 expoziţii organizate de şcoala din Ladispoli şi de Banca Nazionale del Lavoro din Italia (BNL – Banca Naţională a Muncii). Tablourile lui au fost văzute şi de alţi copiii italieni şi nu numai la Muzeul Explora din Roma. Duminică, 9 noiembrie, în cadrul manifestărilor Anului Dialogului Intercultural, muzeul a prilejuit o întâlnire a copiilor din toate ţările europene.

România a fost reprezentată de George Florea şi de grupul folcloric de copii, „Dor călător”. Aceştia din urmă au interpretat dansuri populare româneşti pentru copiii străini şi părinţii lor. George Florea a participat la un atelier de pictură, unde ceilalţi copii i-au admirat creaţiile şi au încercat să îl imite.

Nestânjenit de prezenţa lor, micul pictor le-a arătat cum se lucrează cu pânza şi şevaletul. Privindu-şi copilul înconjurat şi admirat, mama lui George, Petronica Florea, 36 ani, ne-a spus că îşi doreşte să aibă posibilitatea să îl ajute în continuare să devină un pictor desăvârşit. Cel mai mare vis este să poate face acest lucru în România, peste câţiva ani. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite