Un afacerist român din Israel i-a oferit primarului Romei un premiu în valoare de 300 de mii de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit site-ului ASCA, agenţia italiană de presă, un afacerist român din Tel Aviv i-a înmânat primarului Romei, aflat într-o vizită de două zile în Israel, un premiu în valoare de 300 de mii de dolari.

Gianni Alemanno, primarul Romei, împreună cu responsabilul pe probleme de mediu din primăria capitalei Italiene, Fabio De Lillo, şi cu un grup de afacerişti italieni sunt într-o vizită de lucru la Tel Aviv.

Delegaţia italiană a vizitat o staţie de reciclare din oraşul israelian, cea cu ajutorul căreia sunt reciclate 70% din deşeurile produse de locuitorii din oraşul Tel Aviv.

Pe agenda primarului capitalei italiene mai sunt trecute obiective precum o întâlnire cu preşedintele israelian, Shimon Peres, şi inaugurarea unei pieţe cu numele Roma, în oraşul Tel Aviv.

“Vom verifica eficacitate şi compatibilitatea acestei tehnologii cu normativele italiene”, a explicat Alemanno ziarişilor prezenţi la vizita de la centrul de reciclare a deşeurilor din Tel Aviv.

Ieri seară, primarul Romei s-a întâlnit cu afacerişti italieni şi israelineni, la sediul “Israel Export” din Tel Aviv.

Ulterior, de la Universitatea din Tel Aviv, Gianni Alemanno a primit suma de 300 de mii de dolari. Aceast premiu i-a fost înmânat edilului italian de către întreprinzătorul israelian de origine română, Dan David.

În trecut o astfel de distincţie i-a fost mai fost înmânată prim-ministrului englez, Tony Blair, pentru eforturile sale de mediator în Orientul Mijlociu şi astrofzicianului italian Paolo de Bernardis.

“Suntem aici pentru a primi acest premiu în numele oraşului şi pentru a-l dona centrului pentru restaurări “Urbis Romae”. O mărturie în plus a prieteniei pe care vrem să o instaurăm din ce în ce mai mult între oraşul nostru şi Israel”, a mai explicat edilul Romei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite