O adolescentă nu e lăsată să meargă la înmormântarea tatălui său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român care se lupta cu Serviciile de protecţie socială a minorilor ca să-şi recapete fetiţa a murit într-un accident rutier. Chiar a doua zi de la incident, urma să se vadă cu fiica sa

Un român care se lupta cu Serviciile de protecţie socială a minorilor ca să-şi recapete fetiţa a murit într-un accident rutier. Chiar a doua zi de la incident, urma să se vadă cu fiica sa pentru prima dată de când fusese preluată de Serviciile sociale. Nu a mai apucat să o vadă, căci a fost ucis de un şofer italian care conducea cu viteză peste limita legală.

Iulian Baeram (45 ani), din Băileşti, judeţul Dolj, se lupta cu Serviciile de protecţie socială a minorilor să-şi recapete fiica reţinută de aceştia. Roxana (16 ani) a fost preluată de Serviciile sociale cu aproape două luni în urmă, la scurt timp dupa ce ajunsese în Italia la tatăl ei.

Într-una din seri, s-a urcat într-un tren cu destinaţia Latina-Roma şi a călătorit fără bilet. La un control de rutină, a fost descoperită şi, neavând asupra ei nici un document de identitate, a fost predată carabinierilor. De aici a fost preluată de Serviciile sociale şi reţinută până urma să fie găsită familia ei.

Familia Baeram locuia într-o tabără din zona Latina. Ca urmare a acestei constatări şi a faptului că fata trăia doar cu tatăl ei, Serviciile sociale au refuzat să o încredinţeze familiei. Deşi a demonstrat că este tatăl Roxanei, Iulian Baeram a fost nevoit să se resemneze în faţa faptului că-şi pierduse fiica, pe motiv că sunt prea săraci şi trăiesc în condiţii nefavorabile dezvoltării şi educaţiei unui copil.

Imediat după preluarea fiicei de către Serviciile sociale de protecţie a minorilor, Baeram a angajat o avocată care să-l ajute să-şi recapete copilul. Aceasta îi obţinuse după o lună şi jumatate de încercări dreptul să-şi vadă fata în centrul unde era ţinută sub observaţie.

Cu doar o zi înainte să o revadă pe Roxana, Baeram a fost accidentat mortal în timp ce se întorcea acasă pe bicicleta de la întâlnirea cu avocata. Acesta a fost lovit în plin de un şofer italian care conducea un camion în mare viteză. Italianul nu a oprit şi nici nu a anunţat carabinierii. De aceea, românul a fost găsit abia câteva ore mai târziu, fără a mai putea fi salvat.

Constantin Baeram (39 ani), fratele victimei, a contactat imediat avocata şi a informat-o de tragicul eveniment. "Am întrebat-o ce e de făcut şi dacă vrea şi poate să se ocupe de formalităţile prin care să preiau eu custodia copilului. Nu are mamă şi eu sunt singurul care poate fi declarat tutore legal al Roxanei", povesteşte Constantin. Aceasta i-a replicat că situaţia e complicată şi că nu poate interveni pe moment în favoarea familiei.

Fiind ocupat şi cu repatrierea cadavrului fratelui său, Constantin i-a cerut avocatei să-i obţină în regim de urgenţă o întrevedere cu Roxana sau eliberarea ei pentru a participa la înmormântarea tatălui. "Nu s-a putut, iar fata nici nu ştie că taică-său e mort", subliniază Baeram.

La întoarcerea în Italia, Constantin Baeram va continua lupta începută de fratele lui, pentru a o readuce pe Roxana în mijlocul familiei. "O vom duce acasă, în România, să stea cu mătuşile şi verii ei".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite