Justiţie ţigănească, despăgubirea pentru un viol este de 50 de furturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un recent articol publicat de „Il Gazzettino" a inflamat din nou spiritele vis-a-vis de ţigani. Justiţia paralelă a ţiganilor a devenit unul dintre subiectele zilei în Italia.

Potrivit publicaţiei „Il Gazzettino", un aşa-numit consiliu al bătrânilor dintr-o comunitate rrom de lângă Treviso (nord-estul Italiei) ar fi decis ca familia unei minore violate să fie despăgubită cu prada din 50 de furturi. Episodul a fost imediat speculat electoral şi a ajuns în paginile mai multor publicaţii.

Comunitatea de ţigani ajunsă în centrul atenţiei provine din ex-Jugoslavia şi este stabilită în Italia din anii '60 - '70 ai secolului trecut. Protagonişti, un tânăr de 24 de ani, Darko (presupusul violator) şi unchiul lui, Marko (aflat de partea familiei dezonorate).

Subiect de dispută, o minoră din comunitate care ar fi fost violată de Darko. Unchiul cere o pedeapsă exemplară şi ca urmare consiliul ţiganilor îl exilează din comunitate. Tânărul nu este de acord şi angajează patru persoane să intre peste unchiul lui în casă şi să-l bată. Ceea ce se şi întâmplă, moment din care războiul dintre cele două familii a fost declanşat.
Urmează alte altercaţii violente şi focuri de armă trase demonstrativ. Poliţia află de acest război şi convoacă cele două familii la negocieri pentru a face pace. Cele două familii nu cedează, motiv pentru care a fost din nou convocat aşa nu-numitul consiliu al bătrânilor.

Cele două părţi sunt ascultate, iar decizia de această dată este acceptată de ambele familii. Darko va trebui să despăgubească familia tinerei cu prada a 50 de furturi, „echivalentul" a 100.000 de euro.

Citeşte pe adevarul.it ce şi cât crede preşedintele Opera Nomadi Italia din această poveste.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite