Un român, decedat la locul de muncă. Napolitano acuză "neglijenţe grave" privind securitatea muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei muncitori, angajaţi la o multinaţională de produse farmaceutice, au murit la Capua (Caserta), din cauza gazelor emanate de la o cisternă, iar un alt muncitor, un român în vârstă de 36 de ani, a murit, ieri, strivit de utilajul pe care îl opera, la Calamari (Pistoia).

Accidentele de muncă au pus în alertă inspectorii ASL (Azienza Sanitaria Locale), dar şi pe preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, care s-a declarat indignat de condiţiile de siguranţă precare oferite de o serie de angajatori din Peninsulă.

Citeşte şi:
Italia: 790.000 de accidente la locul de muncă şi peste o mie de decese, înregistrate în 2009

Numărul românilor accidentaţi la locul de muncă, în Italia, s-a dublat în doi ani

Probleme existente în domeniul securităţii la locul de muncă care au cauzat decesul a peste 1.000 de angajaţi în Italia, în 2009, potrivit Inail, există şi acolo unde companiile efectuează angajări respectând legislaţia italiană.

Acesta este şi cazul lui Marius Birt, în vârstă de 36 de ani, care a murit, sâmbătă dimineaţă, strivit de presa pe care o opera la momentul accidentului. Românul nu era un muncitor ocazional, informează "La Stampa". El lucra în localitatea Calamari, din Pistoia, regiunea Toscana, la fabrica de reciclare a deşeurilor "3 F ecologia", fiind angajat de aproximativ şapte ani, în baza unui contract de muncă valid.

Accidentele recente de muncă au generat declanşarea mai multor investigaţii ASL privind securitatea la locul de muncă, ţinţele fiind firmele italiene care au înregistrat astfel de incidente sau care prezintă suspiciuni de nereguli în acest domeniu.

Citeşte declaraţiile preşedintelui italian, Giorgio Napolitano, privind accidentele de muncă grave de la finalul acestei săptămâni

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite