"Ziua Culturii romilor", în amfiteatrele universităţii "Sapienza" din Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea "Sapienza", din Roma, dedică o zi culturii romilor, de la conferinţe la muzică şi dans în celebra Piaţa Minervei. Dezbaterile pe tema "Romii şi sinţii: de la excludere, la

Universitatea "Sapienza", din Roma, dedică o zi culturii romilor, de la conferinţe la muzică şi dans în celebra Piaţa Minervei. Dezbaterile pe tema "Romii şi sinţii: de la excludere, la integrare europeană" vor avea loc joi de la ora 17,30 (n.r. - sinţii sunt o grupare de ţigani din Italia). Rectorul anticii universităţi italiene, profesorul Renato Guarini, va deschide lucrările la care participă şi o delegaţie a Comisiei Europene şi reprezentanţi ai ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite).

Vor lua cuvântul Joachim Ott din partea Comisiei Europene, precum şi europarlamentarii Marco Cappatto, Roberta Angelilli şi Viktoria Mohacsi care, în urma cu două luni, a denunţat public condiţiile de viaţă precare ale ţiganilor care trăiesc în taberele de la periferia Romei.

La încheierea dezbaterilor, spectatorii vor putea urmări în aer liber scurt metrajul "Trenurile strict rezervate" de Emanuele Scaringi şi realizat special pentru Biroul italian al Parlamentului European. Tot în Piaţa Minerva, simbolul universităţii Sapienza, se va desfăşura spectacolul cu muzică şi poezie romanì. Protagonişti, "Alexian Group", condus de profesorul la universitatea din Trieste, Alexian Santino Spinelli şi "Muzicanţi Rudari" din România.

Reprezentanţii Comisiei şi Parlamentului European vor vizita vineri, 18 iulie, taberele de ţigani din Via Salone, Casilino 900, Candoni şi Martora. Toate structurile beneficiază de asistenţa Primăriei din Roma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite