Ziarist de la “Adevărul”, invitat la “Corriere della Sera”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziaristul cotidianului “Adevărul”, Cornel Toma, a participat ieri la o dezbatere cu privire la imaginea românilor din Italia. Discuţiile au fost transmise în direct pe pagina on-line a cotidianului italian “Corriere della Sera”, secţiunea video .

Dezbaterea s-a intitulat “Un milione di romeni: invasione o occasione?” (Un milion de români: invazie sau ocazie?) şi a fost moderată de cunoscutul jurnalist şi scriitor italian Beppe Severgnini. Printre temele atinse în discuţie s-au numărat: oportunitatea intrării României în UE, discriminarea ţiganilor în Italia şi România, precum şi posibile soluţii ale crizei de imagine cu care se confruntă comunitatea românească. Severgnini a ţinut în mod special ca tonul discuţiei să fie unul constructiv şi a eliminat din emisiune mesajele rasiste sau cele care cereau o dezbatere mai “dură”.

Remarcabilă decizia cunoscutului jurnalist italian de a începe să scrie şi să dezbată “problema românească”, abia după ce a făcut o vizită de câteva zile în România.

Producătorii transmisiei video au fost foarte încântaţi de numărul celor care au urmărit dezbaterea, afirmând că s-a înregistrat o audienţă peste medie. De asemenea, pe forumul dedicat transmisiei au fost postate peste 300 de mesaje, din toate colţurile lumii.

Beppe Severgnini scrie pentru “Corriere della Sera” de 14 ani, iar din anul 1998 el se ocupă de rubrica “Italians” a aceluiaşi cotidian. Ziaristul a colaborat, de asemenea, cu renumita publicaţie britanică “The Economist”, între anii 1993 şi  2003, iar în anul 2004, la Bruxelles, a primit distincţia de “Ziaristul European al Anului”.

Astăzi, la postul de televiziune RomaUno, un alt reporter al cotidianului “Adevărul”, Anca Mihai, va participa la o dezbatere pe tema ultimelor episoade de infracţionalitate cu protagonişti români, care au avut loc la Roma. Emisiunea se numeşte “Metropolis” şi va putea fi urmărită, începând cu ora 21, atât pe canalul RomaUno, cât şi online, la adresa  http://www.romauno.tv/ . La dezbatere vor mai participa jurnalistul Emilio Orlando, de la cotidianul “La Repubblica”, deputatul Giancarlo Lehner şi avocatul Nino Marazzita.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite