Zi decisivă pentru Berlusconi, guvernul ţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvio Berlusconi şi-a salvat guvernul astăzi, chiar de ziua lui, cu ajutorul MPI şi FLI. Deputaţii favorabili au fost 342, împotrivă 273, iar 3 s-au abţinut.

De puţine minute s-a încheiat la Cameră votul care îi acordă o gură de oxigen Cabinetului Berlusconi, chiar în ziua în care premierul împlineşte 74 de ani. Deputaţii au decis cu o majoritate substanţială matematic dar fragilă politic să aprobe pachetul de măsuri propus astăzi de premier: 342 pentru, 273 împotrivă şi 3 abţineri.

Cele 26 de voturi diferenţă până la cota fatidică de 316 (majoritatea simplă) provin de la membrii a două grupuri parlamentare ai căror lideri au anunţat că premierul nu trebuie să facă nicun pas greşit.

Prima dintre acestea este mişcarea politică născută de alungarea lui Fini din partidul lui Berlusconi, FLI (Futuro e Liberta' per l'Italia), care poate miza pe 35 de deputaţi. Cea de-a doua este o formaţiune minoră, MPA (Movimento per le Autonomie) care poate miza pe 5 deputaţi, dar care poate face diferenţa în cazul absenţelor.

În cadrul discursurilor dinaintea votului, liderii celor două mişcări citate au spus că votul lor va fi în continuare favorabil, dar numai dacă Berlusconi se va ţine de programul de guvernare.

Citeşte articolul integral pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite