Zborurile pentru România de pe aeroportul Roma-Ciampino, redirecţionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Roma – Ciampino este închis din cauza aterizării de urgenţă a unei curse Ryanair. Aeronava, cu 166 de pasageri la bord venea de la Frankfurt, iar în faza de aterizare a fost aspirat un stol de păsări cu unul dintre reactoare. Pilotul a fost nevoit să aterizeze forţat. Nu s-au înregistrat victime, dar avionul a pierdut unul dintre trenurile de aterizare şi avariat uşor pista.

Redeschiderea aeroportului este prevăzută pentru astăzi la ora 17.00 O serie de curse ale operatorilor low-cost din şi pentru România au fost redirecţionate spre aeroportul Fiumicino.

Cea mai afectată de închiderea aeroportului este compania Wizz Air, care s-a văzut nevoită să anuleze două zboruri (unul de aseră, ora 20.50, unul de dimineaţă, ora 7.45). Reprezentanţii companiei au confirmat faptul că pasagerii vor primi banii înapoi sau vor fi redirecţionaţi spre primele curse cu locuri disponibile. Nu se anunţă modificări de orar pentru cursa din această seară de la ora 20.50 (ora Italiei).

Biroul de presă al Aeroportului Ciampino a confirmat redeschiderea pentru astăzi, la ora 17.00. Aceeaşi sursă a precizat că sălile de aşteptare ale aeroportului sunt pline cu pasageri care au ales să aştepte redeschiderea aeroportului acolo, dar că nu se înregistrează situaţii îngrijorătoare. Printre cei care aşteaptă de 15 ore pe aeroport se numără şi câţiva români.  

UPDATE: 14:10

Natasei Kazmer, Director Corporate Communications & Public Affairs Wizz Air, a declarat: "Ciampino este încă închis şi nu este sigur momentul când acesta va fi redeschis şi activitatea va reveni la normal. Ca urmare a acestei situaţii, ieri operaţiunile Wizz Air au fost transferate pe aeroporul Fiumicino, iar in aceasta dimineaţă am fost nevoiţi să anulăm cursa Roma-Bucureşti."

Reprezentanţii companiei au declarat că: "Toţi pasagerii zborului de ieri,  Roma (Ciampino) - Bucureşti, au fost anunţaţi  de această modificare  de reprezentanţii companiei şi în interiorul aeroportului Ciampino. În prezent pe aeroport se află 28 de pasageri români care nu au ajuns la celălalt aeroport (n.r. - Fiumicino), pentru a pleca spre Bucureşti".

Pasagerii care se află pe Aeroportul Ciampino trebuie să contacteze call-center-ul Wizz Air sau punctul de vânzare din aeroport pentru a se reprograma pentru un alt zbor Wizz Air sau pentru a primi înapoi contravaloarea biletelor. (Aura Bolboaşă)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite