Week-end sub semnul intoleranţei faţă de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două episoade au marcat sfârşitul săptămânii trecute pentru comunitatea românilor din Italia. Două semnale de alarmă legate de intoleranţa anumitor italieni faţă de

Două episoade au marcat sfârşitul săptămânii trecute pentru comunitatea românilor din Italia. Două semnale de alarmă legate de intoleranţa anumitor italieni faţă de români.

Primul episod îi priveşte pe patru români au fost pe punctul să fie linşaţi, vineri seara, de un grup de 500 de italieni, potrivit agenţiei AGI. Cei patru au ajuns în situaţia ingrată de a se baricada în casă după ce ar fi făcut avansuri grosolane unei tinere de 14 ani, în parcul din localitatea Pontecorvo (120 km sud de Roma).

Tânăra italiancă s-a întors acasă vineri seara, în jurul orei 23.00 şi i-a povestit tatălui cele întâmplate în parc. Fără să stea pe gânduri, acesta şi-a alertat vecinii din cartier, împreună cu care a asediat efectiv blocul în care locuiau românii. Potrivit aceleiaşi surse, sub balconul românilor se adunaseră la un moment dat în jur de 500 de persoane.

Pentru a-i împedica pe italieni să ajungă la etajul doi, unde locuiau, românii au aruncat din balcon tot ce le-a căzut în mână. Spiritele au fost calmate de intervenţia a numeroase maşini de carabinieri, care i-ai dus pe români în cazarma din Pontecorvo, salvându-i de furia italienilor.

Al doilea episod îi vede protagonişti pe doi români, împuşcaţi sâmbătă seara de un italian, pentru un cuvânt în plus. Cei trei, însoţiţi de alţi prieteni se aflau în barul "Roxy" din Aprilia (50 km sud de Roma) unde aburii alcoolului i-au adus în situaţia de a se lua la ceartă. Italianul, după ce a proliferat câteva înjurături legate de originile românilor, a scos un pistol cu aer comprimat şi a tras în direcţia celor doi.

Primul, S.G. de 30 ani, a fost rănit de câteva alice la nivelul pieptului, având nevoie de 12 zile de spitalizare, iar al doilea, V.S.F. de 20 de ani, a fost doar zgâriat de un proiectil la tâmplă. Carabinerii au intervenit imediat, arestând-ul pe italian, un localnic în vârstă de 52 de ani, cu antecedente penale. Forţele de ordine caută acum arma şi eventualii complici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite