Violul de la Guidonia: mărturisirile celor doi români din locuinţa secretă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Anton Barbu (30 de ani) şi Mugurel Goia (22 de ani), acuzaţi de adăpostirea şi de ajutorul dat celor patru violatori români de la Guidonia în tentativa lor de fugă, au fost eliberaţi

Ionuţ Anton Barbu (30 de ani) şi Mugurel Goia (22 de ani), acuzaţi de adăpostirea şi de ajutorul dat celor patru violatori români de la Guidonia în tentativa lor de fugă, au fost eliberaţi din închisoare şi se află în arest la domiciliu.

De teamă că ar putea fi agresaţi, ei au fost duşi într-un refugiu secret din nordul Italiei: o cameră friguroasă si urâtă, într-un apartament fără ferestre.

“Eu nu violez femei, pentru că nu simt nevoia”, spune Mugurel Goia, iar Anton Barbu a declarat în faţa judecătorului că nu are nicio legătură cu violul şi este gata să se supună testului cu detectorul de minciuni pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

El spune că a aflat abia în închisoare despre violul comis de ceilalţi patru români şi că îl cunoştea doar pe unul dintre ei, pe Mirel. Acesta găsise un loc de muncă la Padova şi îl rugase să îl transporte cu maşina până acolo.

Aşa se justifică Anton Barbu în faţa judecătorului, referitor la faptul că se afla în maşină împreuna cu ceilalţi arestaţi în cazul violului de la Guidonia.

BMW-ul condus de Anton Barbu, în care se aflau Mugurel Goia şi încă doi dintre cei patru violatori, a fost oprit luni noaptea de către poliţişti, în timp ce rula cu viteză mare în direcţia Padova.

De altfel, Anton Barbu spune că atunci când a aflat despre ceea ce au făcut cei patru, l-a lovit cu piciorul în gură pe unul dintre ei, iar Mugurel în faţa judecătorului  i-a dat o palmă altuia, astfel încât poliţiştii au trebuit să-i despartă.

Părerea investigatorilor este însă alta, deoarece ei urmăreau BMW-ul de câteva zile, când au observat că acesta se deplasa de la o locuinţă la alta între Tivoli şi Castel Madama (localităţi de lângă Guidonia), unde locuiau suspecţii.

Cât despre uneltele de muncă găsite în portbagajul maşinii, Anton Barbu spune că Mirel le luase cu el, deoarece îi erau folositoare pe şantier, la noul loc de muncă. Însă, în opinia anchetatorilor, uneltele le-ar fi fost de folos pentru hoţiile pe care le-ar fi pus la cale în Guidonia.

Între timp însă, locuitorii din Guidonia, furioşi, protestează împotriva faptului că cei doi români sunt în arest domiciliar şi cer întoarcerea lor în puşcărie. Procuratura din Tivoli ia în calcul şi posibilitatea unui recurs împotriva deciziei luate de către Cecilia Angrisano, judecătorul pentru investigaţii preliminarii.

Gianni Alemanno, primarul Romei, este de părere că ar fi nevoie de o reformă care să excludă arestul domiciliar pentru cei care comit violenţe sexuale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite