Violatorul Rus, imaginea românilor din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştirea cu infractorul din Mureş acuzat de viol este prima la jurnalele televiziunilor din Peninsulă În aceste zile, Ioan Rus reprezintă imaginea imigranţilor din Peninsulă şi, în

Ştirea cu infractorul din Mureş acuzat de viol este prima la jurnalele televiziunilor din Peninsulă

În aceste zile, Ioan Rus reprezintă imaginea imigranţilor din Peninsulă şi, în special, a românilor. Deşi violul de care este acuzat s-a petrecut joia trecută, buletinele de ştiri încă mai prezintă evenimentul în deschidere.

În Italia, ştirea despre românul acuzat de viol şi vătămare corporală continuă să fie cap de afiş. Ioan Rus (37 ani), din Târnăveni, Mureş, este acuzat de viol şi provocare de leziuni corporale şi va rămâne în arest până la proces.

Victima, o studentă africană din Leshoto, va fi martorul-cheie în proces, iar Rus are toate şansele să fie acuzat şi de tentativă de omor. Luni, carabinierii împreună cu reprezentanţi ai poliţiei române au făcut reconstituirea faptelor. Victima a fost târâtă în pădurea de măslini din spatele gării. Ameninţată şi rănită cu un cuţit, tânăra a fost supusă agresiunilor sexuale care au necesitat internarea sa şi intervenţia unei echipe de medici la spitalul San Filippo Neri.

Probe pentru contact sexual oral

Pe toată durata procesului, Ioan Rus va avea doi avocaţi din oficiu, Francesco Pettinari şi Antonio Sansoni. Ambasada României din Italia a primit aprobarea de la Ministerul italian de Interne pentru o întrevedere cu acuzatul, săptămâna viitoare.

"Din ceea ce ştim până acum, Ioan Rus a mai avut trei condamnări pentru furt în România şi mai avea 392 de zile de închisoare de ispăşit", ne-a declarat comisarul-şef Marian Mândroc, ataşat de afaceri interne pe lângă Ambasada României de la Roma.

El a declarat, în exclusivitate pentru "Adevărul": "După primele cercetări, s-a constatat că agresorul a întreţinut raporturi sexuale cu victima pe cale orală şi a înţepat-o cu cuţitul în abdomen... După expertiza legală vom şti mai multe."

Comitetul pentru pace

La şase luni după "cazul Mailat", pe fundalul campaniei electorale pentru Primăria Romei, noul guvern Berlusconi declară "toleranţă zero" faţă de infractorii imigranţi, folosind mass-media pe care o are la dispoziţie. Împotriva acestei forme de atragere a capitalului electoral iau atitudine şi organizaţiile de cartier din Roma, care încearcă să aplaneze conflictul rasial.

"Comitetul pentru Pace din cartierul Cinecitta a distribuit, duminică, fluturaşe cu un mesaj de solidaritate, pentru că "trăim alături de români, ne confruntăm cu aceleaşi probleme şi este în interesul tuturor să avem o relaţie armonioasă", ne-a spus Marta Magini (51 ani), membră a comitetului pacifist.

"Ştim că o foaie de hârtie distribuită pe stradă nu schimbă lucrurile, dar nu putem să ne permitem să le tratăm cu indiferenţă. Din cauza asta, "cazul Mailat" a luat amploare, cu toate că delincvenţi sunt şi printre italieni", adaugă Magini.

A agresat psihologul

Ioan Rus, acuzat de viol şi producere de leziuni corporale, este închis la Regina Coeli, Roma. În închisoare, el a declarat că nu-şi aminteşte nimic din cele întâmplate, apoi a agresat psihologul închisorii, o femeie, pe care au apărat-o gardienii. Presa din Italia l-a etichetat drept o persoană care "urăşte femeile".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite