„Violatorul de la Caffarella“ îşi caută de lucru în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Violatorul de la Caffarella“ îşi caută de lucru în Italia
„Violatorul de la Caffarella“ îşi caută de lucru în Italia

Karol Racz, unul dintre cei doi români cercetaţi iniţial în cazul agresiunii din 14 februarie, şi-a spus povestea la RAI. Românul a petrecut 36 de zile la o închisoare din Roma.

Parcul Caffarella din Roma a fost scena terifiantă a unui viol în noaptea de 14 februarie. Două zile mai târziu, în urma colaborării dintre poliţia română şi cea italiană, doi suspecţi au fost arestaţi şi duşi la închisoarea Regina Coeli din capitala italiană.

După interogatorii intense, unul dintre aceştia, Alexandru Isztoika Loyos (20 de ani) şi-a mărturisit fapta şi l-a indicat pe Karol Racz ca fiind cel de-al doilea autor al violenţei sexuale. Isztoika a fost prins în împrejurimile Romei iar Racz într-o tabără de ţigani din Livorno.

Contradicţiile testelor ADN

Aparent, cei doi români erau vinovaţii perfecţi. Racz datorită înfăţişării sale de boxer iar Isztoika în baza cazierului populat de mici furturi. Presa italiană s-a grăbit să îi eticheteze ca ”violatori”, iar în plan social curentul anti-românesc a atins cote înalte.

În ciuda tuturor acestor aspecte, obiectivitatea testelor ADN realizate pe baza eşantioanelor prelevate de la victimă şi de la locul faptei au dus la o concluzie fără echivoc: cei doi nu s-au aflat la faţa locului.

Declaraţie schimbată

Situaţia a luat o turnură neaşteptată în momentul în care Isztoika a declarat că mărturia i-a fost smulsă cu forţa de către poliţiştii români. În plus, Racz a fost recunoscut de către victima unui alt viol, care a avut loc la Primavalle, în data de 21 ianuarie 2009.

Astfel, cei doi au rămas în continuare în arestul poliţiei italiene, sub noi acuzaţii: Racz pentru cercetări amănunţite iar Isztoika pentru calomnie şi autocalomnie.

Situaţia lui Alexandru Isztoika Loyos este inedită, până în prezent neexistând cazuri de reţinere în arest sub acuzaţia de calomnie pe parcursul cercetărilor, cu atât mai mult cu cât nu a fost deschis un dosar penal pentru această acuzaţie.
 
Eliberarea

La aproape o lună după arestarea primilor doi suspecţi ”perfecţi”, în baza unor noi piste, au fost arestaţi alţi doi români, Ionuţ Jean Alexandru şi Gavrilă Oltean. De această dată ADN-ul a susţinut versiunea investigatorilor italieni iar după câteva zile de interogatorii cei doi şi-au recunoscut fapta.

Astfel, luni seara, tribunalul din Roma a decis că reţinerea lui Racz în arest este inutilă şi a dispus eliberarea acestuia. Românul a părăsit închisoarea în jurul orei locale 19.40, în faţa uşii fiind aşteptat de o mulţime de jurnalişti gata să transmită în direct primele sale declaraţii.

Debusolat şi cu un dosar voluminos în mână, Racz s-a îndreptat iniţial către mulţime însă a fost oprit imediat de propriul avocat care l-a scos dintre jurnalişti şi l-a aruncat într-o maşină care a demarat în trombă.

Împreună cu avocatul său, Lorenzo La Marca, ieri seară Racz a fost invitatul uneia dintre cele mai populare emisiuni ale televiziunii naţionale italiene, ”Porta a Porta” (”Din poartă în poartă”, n.r.).

„Karol şi-a exprimat dorinţa de a rămâne în Italia. Dacă vreun cofetar are nevoie de o mână de ajutor, sunt convins că el ar vrea să lucreze”, ne-a dezvăluit La Marca planurile de viitor ale românului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite