Vinul lui Adi Mutu, pe mesele italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Mutu s-a lansat în producţia de vinuri şi a "botezat" cu numărul de pe tricoul său trei sortimente din podgoriile Toscanei "Il 10 di Mutu" este comercializat deocamdată în

Adrian Mutu s-a lansat în producţia de vinuri şi a "botezat" cu numărul de pe tricoul său trei sortimente din podgoriile Toscanei

"Il 10 di Mutu" este comercializat deocamdată în restaurante şi hoteluri în trei sortimente: alb, roşu şi roze. O sticlă costă între 10 şi 14 euro.

Poziţia geografică şi savoarea vinurilor Toscanei (din seria Chianti) l-au inspirat pe Adrian Mutu să se lanseze în afacerile cu vinuri. Fotbalistul român a ales podgoriile producătorului "Azienda Agricola San Felice" (Societatea Agricolă San Felice) aflate la jumătatea distanţei între Florenţa şi Siena (centrul Italiei).

Testarea pieţei se face cu un prim lot de 20 000 de mii de sticle. Producătorii au acceptat derularea acestui proiect convinşi de celebritatea fotbalistului român. "Am acceptat colaborarea cu fotbalistul român şi pentru că este o onoare că a ales podgoriile noastre.

Sperăm ca în toamnă să îl avem invitat pe Adrian Mutu la o prezentare oficială a vinului, chiar aici, la San Felice", ne-a spus Fabrizio Nencioni, directorul comercial al Aziendei Agricola San Felice. În curând, vinul va fi exportat în toată Europa, dar şi în America, în Japonia şi în China.

Podgoriile au fost ale unor călugări

Podgoriile din care se face vinul lui Adrian Mutu au o tradiţie îndelungată. Satul San Felice, unde se află cramele, se năştea în secolul al X-lea în jurul podgoriilor. Trecând de la o administraţie monahală la cea laică, trustul se află în prezent sub conducerea grupului de asigurări RAS.

Pe lângă vinuri de tradiţie ca "Il Grigio", "Vigorello", "In Pincis" din gama Chianti Clasic, societatea produce şi ulei de măsline.

În ton cu vinul, Agricola San Felice are şi o crescătorie de vaci pentru carne din care se pregăteşte celebra friptură "bistecca fiorentina", de un deget grosime. Pentru fanii lui Mutu care vor să deguste vinul direct de la sursă, ferma dispune şi de câteva locuri de cazare. Nencioni recunoaşte că este fan Inter, dar fiica lui este fan al Fiorentinei şi nu pierde niciun meci cu Mutu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite