Vaticanul: "Rromii sunt o resursă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica Catolică şi-a propus să se implice în recuperarea rromilor cu scopul de a facilita integrarea lor în societăţile în care se simt discriminaţi. Apelul a fost făcut public

Biserica Catolică şi-a propus să se implice în recuperarea rromilor cu scopul de a facilita integrarea lor în societăţile în care se simt discriminaţi. Apelul a fost făcut public de Secretarul Consiliului Pontifical pentru migranţi şi călători, Monsenior Agostino Marchetto.

Mesajul va fi transmis organizaţiilor internaţionale implicate în apărarea drepturilor omului în cadrul unui congres mondial pe această temă, botezat "Legătura tinerilor romi cu Biserica şi societatea". Anul acesta, congresul se va desfăşura în Germania, iar Italia este invitată să dezbată această problema deosebit de sensibilă.

În viziunea Bisericii, tinerii rromi "trebuie consideraţi persoane cu demnitate care au nevoie să fie integrate în toate sistemele organizaţionale dintr-o societate". Din acest motiv, un serviciu şi un venit pentru fiecare ar reduce rata de infracţionalitate din rândul rromilor.

La finalul congresului, Biserica Catolică reprezentată de asociaţia Caritas va propune înfiinţarea unor microcredite pentru rromii care doresc să pornească o afacere utilă comunităţii lor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite