VIDEO Mafioţii l-au împuşcat mortal prin acordeon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginile cu uciderea unui lăutar român au făcut rapid turul Peninsulei. Cotidianul italian „Il Mattino“ a publicat marţi imagini surprinse de camerele de supraveghere, în timpul unei reglări de conturi căreia i-a căzut victimă un acordeonist român.

La data de 26 mai, românul de etnie rromă Petru Bârlădeanu (33 de ani) a fost ucis într-un schimb de focuri între două grupări mafiote din Napoli.

Mai multe amãnunte şi galerie foto pe adevarul.it

Mai citeşte şi:

VIDEO Filmul uciderii unui român în Italia

adevarul.it - "Napoli: Oroare a Camorrei şi crimă în direct"

Belfast: 115 români vânaţi de neonazişti s-au refugiat într-o biserică

VIDEO Imagini şocante cu asasinarea unui ţigan român

Iaşi: Trupul lăutarului, repatriat din milă

Camerele de luat vederi au suprins, pas cu pas, ultimele minute din viaţa românului.
Pe pagina electronică a publicaţiei a apărut marţi şi înregistrarea video. Ţiganul îşi câştiga existenţa cântând la acordeon pe străzile din Napoli.

În imagini se observă mai mulţi tineri pe motociclete, care apar pe strada Pignasecca, lângă Gara Cumana, din Napoli. Ei trag mai multe focuri de armă, cărora le cade victimă Petru. Bărbatul, care se afla cu soţia sa, este rănit la picioare şi în zona toracelui, dar nu este ajutat de niciun trecător. Cotidianul “La Repubblica” a publicat ieri declaraţiile femeii care-l însoţea pe Petre când fost împuşcat.

Ea spune că ambulanţa a venit doar pentru cealaltă victimă a atentatului, un italian. “Pentru Petru al meu nu a venit nicio ambulanţă”, spune Mirela, soţia lui Bârlădeanu.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/73315[1](1).flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false



Ambulanţa l-a luat doar pe italian

image

Petru, acordeonistul ucis



Femeia şi-a amintit cum asistenţii au luat un adolescent de 14 ani, altă victimă  a mafioţilor, iar pe Petru l-au lăsat în agonie pe ciment. “Soţul meu a rămas pe pământ 30 de minute.

Dacă ar fi fost italian, totul s-ar fi petrecut altfel”, a spus Mirela. “Pentru încă cinci minute, a mai vorbit. Încă 10 minute m-a privit fix în ochi şi, când eu ţipam, el dădea din cap şi îmi strângea mâna puternic; nimeni nu a făcut nimic, unii ne făceau fotografii. A sosit o ambulanţă, dar nu era pentru noi. Doi răniţi şi o singură ambulanţă... pentru italian”, îşi aminteşte Mirela.

Ernesto Cravero, profesor al Universităţii Federico II din Napoli, a fost şi el la locul faptei când Petru a fost împuşcat şi confirmă povestea Mirelei: “M-am întors către persoana rănită, nu se mai mişca, iar femeia care era cu el plângea în linişte. Am auzit sunet de sirene şi m-am gândit că este o ambulanţă, dar era doar o maşină de poliţie.

Îngropat la el în sat

image

Rudele din Lungani l-au îngropat pe lăutarul român împuşcat la Napoli  Foto: Cezar Pădurariu 



Jale mare în comunitatea de rromi de la Lungani (judeţul Iaşi), după ce s-a aflat de moartea acordeonistului. Familia lui Petru a rămas fără singura sursă de venit.

El plecase în Italia să strângă bani pentru a-şi repara casa. Îşi luase şi soţia cu el. Cânta prin staţiile de tren şi de metroul din Napoli. „Făcea cam 15 euro pe zi. Ne trimitea câte 50 de euro pe lună”, povesteşte Maria Lupu, soacra bărbatului.

Petru se afla într-o staţie de tren cu soţia sa şi voiau să ajungă la locuinţa lor. „Glonţul i-a trecut prin acordeon, pe care îl ţinea în spate şi i-a ajuns drept la inimă. A murit în braţele fetei mele.

Ea a fost dusă apoi la Poliţie şi a dat declaraţii, dar nici acum nu ştim cine l-a omorât”, spune plângând soacra. Petru Bârlădeanu a lăsat în urmă doi copii, unul de 6 şi altul de 10 ani.  (Au contribuit Simona Topciu şi Cătălina Cocoloş)

Alt român împuşcat din greşeală

Un român în vârstă de 22 de ani a fost împuşcat în umăr, în noaptea de marţi spre miercuri, la Roma, de o bandă de albanezi. Episodul s-a petrecut la periferia de est a capitalei italiene, în cartierul Centocelle.

Bărbatul pe nume Dumitru Zibu a fost salvat de un conaţional, care l-a transportat de urgenţă la Spitalul Casilino, din Roma. Românul a povestit oamenilor legii că a fost împuşcat de un grup de albanezi aflaţi în mijlocul unei dispute aprinse. Se pare că incidentul ar avea legătură cu traficul de substanţe stupefiante.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite