Uciderea unui român i-a scos pe italieni în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italienii au manifestat în faţa casei din Torino a adolescentului român ucis
Italienii au manifestat în faţa casei din Torino a adolescentului român ucis

O bătaie între conaţionali soldată cu moartea unui tânăr a încins spiritele, iar peninsularii au cerut să se facă dreptate. Uciderea unui adolescent român a mobilizat aproape 200 de italieni care au solicitat, în stradă, pedepsirea criminalului care nu a fost încă prins de poliţişti.

Aproape 200 de tineri, majoritatea italieni, s-au adunat, în weekend, în faţa casei unde a locuit un adolescent român de 15 ani care a fost ucis de un compatriot la sfârşitul săptămânii trecute. Oamenii au cerut pedepsirea vinovatului şi şi-au manifestat solidaritatea faţă de familia victimei.

Mai citiţi şi:

În Italia, româncele au curajul de a scăpa de soţii violenţi

Tragedia tânărului ucis la Torino are ecou în mediul academic

Eleva care a încercat să se sinucidă, subiect de interpelare în Parlament

Ziarele din Peninsulă au acordat o deosebită atenţie acestei crime. Ediţia electronică a unui important cotidian italian , „Corriere della Sera", a dedicat un spaţiu important tragicului eveniment.

Cotidianul „La Stampa" a avut, în ediţia de ieri, o ştire pe prima pagină, iar incidentul a avut o descriere amplă în paginile ziarului. Şi cotidianul „La Repubblica" a dedicat ieri două pagini crimei de la Torino. Ziariştii italieni au dat o atenţie deosebită reacţiei persoanelor care locuiesc în acelaşi cartier cu familia lui George.

„Aproximativ 200 de persoane au început să alerge pentru a prinde doi tineri despre care se auzise în cartier că ar fi prietenii asasinilor. Era o alarmă falsă", scrie ziarul „La Repubblica". Pe paginile cotidianului „La Stampa" se subliniază cât de mulţi prieteni avea George şi cât de apreciată era familia lui de cei care o cunoşteau. Ziarele descriu ura pe care o au acum mulţi italieni faţă de românii delincvenţi.

Flori şi pancarte

În faţa clădirii unde locuia George Munteanu, tânărul care şi-a pierdut viaţa, şi în parcul unde a fost omorât sunt flori şi pancarte pe care prietenii, colegii de liceu şi chiar persoane care nu-l cunoşteau au scris mesaje de solidaritate şi afecţiune. Mulţi sunt încă şocaţi de ceea ce s-a întâmplat, dar sentimentul predominant este mânia. „Asasinul ar trebui să se predea singur la poliţie pentru că riscă să fie omorât în bătaie dacă îl prinde lumea din cartier", spune Alexandra Pârvu (19 ani).

Manifestanţii au scris mesaje în amintirea victimei  Foto: D.C.

Manifestanţii au scris mesaje în amintirea victimei

În zona unde locuia victima stau foarte mulţi români. „Din păcate, avem faima de a fi foarte violenţi", spune Paul (17 ani). Luminiţa Petruţ (45 de ani), din Cluj, este vecina de bloc a familiei Munteanu şi povesteşte: „Locuiesc aici de nouă ani. Sunt mulţi români în zonă, majoritatea persoane cumsecade, dar mi s-a întâmplat să aud italieni strigând «Plecaţi acasă la voi!» atunci când prind conaţionali furând în autobuze".

George Munteanu din Vaslui şi-a pierdut viaţa înjunghiat în gât de un conaţional pentru că nu a vrut să-i dea o ţigară. Anchetatorii spun că nu se cunosc exact motivele crimei, dar se presupune că totul ar fi pornit de la o ţigară. 

"Asasinul ar trebui să se predea singur la poliţie pentru că riscă să fie omorât."
Alexandra Pârvu
studentă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite