Turneu pro-cultură, organizat de asociaţii româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Culturală Ideea Europeană din Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia IRFI Onlus din Italia, va organiza un turneu de dezbateri culturale ca proiect în cadrul Programului PromoCult al

Fundaţia Culturală Ideea Europeană din Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia IRFI Onlus din Italia, va organiza un turneu de dezbateri culturale ca proiect în cadrul Programului PromoCult al Ministerului Culturii şi Cultelor din România. Turneul de conferinţe se va desfăşura în Grecia, Italia, Germania şi Austria.

În ceea ce priveşte segmentul italian al turneului, dezbaterile se vor desfăşura la Roma, Padova şi Republica San Marino. Invitaţii la discuţii vor fi Nicolae Breban, Ion Ianoşi, Janina Ianoşi, Aura Christi, Alexandru Ştefanescu şi Andrei Potlog. Tematica turneului va fi relaţia dintre scriitori, oameni de cultură români autohtoni şi cei din diasporă. Cu acelaşi prilej, Fundaţia Culturală Ideea Europeană va face o donaţie de carte în limba română (materiale tipărite de editurile Ideea Europeană şi EuroPress Group). Este vorba de 500 - 1.000 de volume, care vor fi oferite atât Asociaţiei IRFI Onlus, publicului prezent la dezbateri cât şi altor instituţii partenere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite