Treviso şi Timişoara, unite prin intermediul tele-medicinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tele-medicina reprezintă un instrument modern care permite tratarea pacienţilor sau furnizarea serviciilor medicale la distanţă, prin intermediul comunicaţiilor satelitare. Serviciul sanitar

Tele-medicina reprezintă un instrument modern care permite tratarea pacienţilor sau furnizarea serviciilor medicale la distanţă, prin intermediul comunicaţiilor satelitare.

Serviciul sanitar local din Treviso a lansat  în anul 2007 proiectul “Near to Needs” de telemedicină satelitară, destinat italienilor rezidenţi în Timişoara şi Bucureşti, precum şi românilor care lucrează în firmele italiene din România.
 
Proiectul a fost realizat de către Regiunea Veneto în colaborare cu Spitalul Judeţean din Timişoara şi finanţat cu fonduri de la Agenţia Spaţială Europeană, Banca Italo-Română, organizaţia omenilor de afaceri Unindustria Treviso şi federaţia Unimpresa România.

Rezultatele primilor doi ani ale acestei ambiţioase iniţiative au fost făcute publice în cadrul unei întâlniri care a avut loc zilele trecute la Bucureşti.

Mulţumiţi de evoluţia proiectului actual, responsabilii Serviciului Sanitar din Treviso au luat în calcul înfiinţarea unei alte unităţi medicale mobile destinate controlului şi gestiunii tuberculozei. Italienii ar dori să plaseze acest centru la 50 de kilometri de oraşul Timişoara.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite