Trei cupluri de părinţi alcoolici riscă să-şi piardă copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numeroşi români care trăiesc în Italia au probleme cu băutura. În Torino există patru secţii care se ocupă de dependenţii de alcool. "Persoanele care au probleme cu alcoolul ajung la

Numeroşi români care trăiesc în Italia au probleme cu băutura. În Torino există patru secţii care se ocupă de dependenţii de alcool.

"Persoanele care au probleme cu alcoolul ajung la noi mai mult obligate. Ori sunt trimişi de către tribunal, ori sunt aduşi de către rude. Din proprie iniţiativă nu vine aproape nimeni", ne-a spus Roberto Poli, medic în cadrul Secţiei de Dezalcoolizare din cadrul dispensarului ASL 2 Torino.

Copiii se plâng profesorilor

Secţia de dezalcoolizare s-a confruntat recent cu o situaţie inedită. Tribunalul pentru Minori din Torino a trimis la dezalcoolizare trei cupluri de părinţi români în doar câteva luni.

Serviciile sociale au constatat că ambii părinţi erau alcoolici şi le-au luat temporar din îngrijire copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani. Operatorii serviciilor sociale află despre alcoolismul părinţilor de la şcoală. Copiii se plâng profesorilor de situaţia lor familială sau au fost cazuri când părinţii au fost chemaţi la şcoală, dar au venit beţi.

Mai sunt şi cazurile în care poliţia primeşte reclamaţii de la vecinii alcoolicilor. Aceştia se bat sau fac scandal şi atunci sunt alertate serviciile sociale.

Tribunalul decide

În Italia, tribunalele pot obliga astfel părinţii să urmeze o cură de dezalcoolizare. Până când nu se constată că au încetat să mai bea, nu li se înapoiază copiii.

"Pacienţii mei români dau rezultate destul de bune. În momentul în care li se iau copiii, se străduiesc să se vindece de dependenţa de alcool. Mai sunt însă şi cazuri în care persoana nu şi-a dat deloc silinţa şi atunci a pierdut tutela copiilor. Aceştia sunt încredinţaţi altei familii, iar părinţii nu mai au posibilitatea nici măcar să îi vadă", adaugă doctorul.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite