"Trebuie să renunţ să mai exploatez imigranţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Un italian şi-a făcut "mea culpa" la slujba pentru băieţelul rrom Florin. O ceremonie simplă a avut loc sâmbată, la slujba de pomenire a lui Florin, băieţelul rrom de 4 ani ucis la

>> Un italian şi-a făcut "mea culpa" la slujba pentru băieţelul rrom Florin.

O ceremonie simplă a avut loc sâmbată, la slujba de pomenire a lui Florin, băieţelul rrom de 4 ani ucis la începutul săptămânii trecute într-o periferie a Bolognei, relevă cotidianul italian "La Repubblica".

Baraca în care locuia împreună cu părinţii şi doi fraţi a fost distrusă de un incendiu. În cursul slujbei oficiate de preotul ortodox Ion Râmboi, câteva femei rrome au depus în faţa barăcii incendiate diverse obiecte care să amintească de micuţ: ciorăpei, pantofiori, chipsuri, ciocolată, jucării, precum şi petale de flori. Alături de tatăl băiatului, Cristinel (zilier "la negru" în construcţii), s-au aflat şi viceprimarul Bolognei, Adriana Scaramuzzino, şi preşedintele provinciei, Beatrice Braghetti.

"Nu suntem toţi inocenţi, dar sunt mii de români cinstiţi pe care îi uneşte suferinţa. E momentul să reînvăţăm să convieţuim, ajutând rromii şi imigranţii să se integreze, iar pe italieni să-şi învingă temerile", a spus preotul Ion Rimboi. După discursul preotului, un cetăţean italian din Bologna, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, a luat cuvântul la microfon: "E uşor acum doar să cer iertare, dar port şi eu în suflet această povară.

Trebuie să renunţ să mai exploatez imigranţi fără să mă întreb cine sunt ei sau unde dorm". Corpul lui Florin va fi transportat în zilele următoare în România, cu un avion pus la dispoziţie de preşedintele Consiliului de miniştri al Italiei, Romano Prodi. Acesta le-a şi transmis părinţilor micuţului un mesaj de "afectivitate şi solidaritate".

Frăţiorii lui Florin, grav răniţi în incendiu, sunt, în continuare, sub supraveghere la secţia de arsuri grave a unui spital din Padova, asistaţi de mama lor, Uliana. (Florin Popa, Milano)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite