Tragedie în Italia: banii de înmormântare a bebeluşului, strânşi la poarta spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea tristă a lui Emanuel, un copil român în vârstă de trei luni, care a murit duminică într-un accident rutier în Italia, a tulburat comunitatea locală. Familia sa nu a avut bani să

Povestea tristă a lui Emanuel, un copil român în vârstă de trei luni, care a murit duminică într-un accident rutier în Italia, a tulburat comunitatea locală. Familia sa nu a avut bani să îl înmormânteze şi au fost nevoită să-l lase trei zile în morga spitatului din Isernia, din provincia Campobasso, relatează "Il Tempo".

Judecătorul Federico Scioli nu a autorizat autopsia micuţului şi după un control medical a eliberat autorizaţia de ieşire din spital a corpului neînsufleţit. Dar tatăl micuţului, un român în vârstă de 31 de ani, nu l-a putut lua pe Emanuel din morga spitalului. Cadavrul bebeluşului a zăcut trei zile în camera de marmură a morgii, pentru că părinţii nu au avut bani să îl înmormânteze.

A fost nevoie de 72 de ore pentru ca părinţii să reuşească să strângă suma necesară. Familia a dat dovadă de demnitate, pentru că nu a facut abuz de durerea sa pentru a apela la instituţiile de ajutorare.

Banii au fost strânşi într-o cutie din carton cu un buchet de flori în ea, aşezată în faţa spitalului.

Părinţii lui Emanuel erau stabiliţi legal în Italia, în comuna Spinete, din provincia Campobasso şi ştirea morţii lui Emanuel a tulburat întreaga comunitate.

Tatăl băiatului a reuşit, abia ieri, să îi facă o înmormântare modestă fiului său, în cimititrul din Tivoli, o comună din provincia Roma. A trecut prin momente teribile cauzate de deciziile şi alegerile pe care a trebuit să le ia. Soţia sa, o româncă în vârstă de 33 de ani, se află în recuperare la spital, din cauza rănilor grave suferite în accident.

Emanuel a murit în urma unui accident auto care a avut loc duminică în comuna Isernia. În maşina implicată în accident, un Ford Fiesta, se aflau părinţii micuţului, Emanuel, verişorul lui, în vârstă de 8 ani şi o femeie. Maşina celor cinci români s-a ciocnit frontal cu un Volkswagen Golf.

Medicii au făcut tot posibilul să-l salveze pe micuţ, dar inima sa nu a rezistat. Rănile suferite i-au fost fatale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite