Trafic în creştere la punctele de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punctele de frontieră din judeţul Arad şi Vama Porţile de Fier au început să se aglomereze la ieşirea din ţară. Românii angajaţi în străinătate care au venit în ţară pentru

Punctele de frontieră din judeţul Arad şi Vama Porţile de Fier au început să se aglomereze la ieşirea din ţară. Românii angajaţi în străinătate care au venit în ţară pentru petrecerea concediilor se întorc în statele din spaţiul Schengen unde îşi au locurile de muncă.

Traficul a crescut în ultimele 24 de ore cu 40 la sută faţă de o zi obişnuită, din ţară ieşind aproximativ 14.000 persoane prin punctele de frontier Nădlac, Vărşand şi Turnu. În primele opt luni ale anului, peste 3.300.000 de persoane au tranzitat punctele de frontieră arădene, din care 1.200.000 au fost străini, iar 2.100.000 au fost români.

Românii preferă să plece din ţară prin Vama Porţile de Fier

Tranzitul prin Republica Serbia înseamnă pentru cetăţenii români scurtarea distanţei de deplasare până în ţările în care sânt rezidenţi. Mulţi dintre românii rezidenţi în Italia, Spania şi Franţa preferă să părăsească România prin P.T.F. Porţile de Fier I.

Traficul prin Vama Porţile de Fier a crescut în ultimele 24 de ore cu 30 la sută. Dacă pe 26 spre 27 august au ieşit din ţară prin P.T.F. Porţile de Fier I circa 1.600 de persoane, în data de 27 spre 28 august au ieşit 2.100 de persoane.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, comisarul şef Valeriu Pera, a spus că se vor suplimenta numărul de poliţişti de frontieră care îşi desfăţoară activitatea la punctul de control al documentelor.

De asemenea, el a mai precizat că participanţii la trafic pot suna la numărul 0252959 în caz că nu sunt mulţumiţi de modul în care le sunt controlate documentele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite