La Torino, ţiganii sunt subiect de studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O conferinţă intitulată "Spre margine. Viaţa de zi cu zi şi relaţiile sociale ale ţiganilor în România şi Italia" se va desfăşura la Torino, în data de 27 iunie 2008. Va fi prezentat

O conferinţă intitulată "Spre margine. Viaţa de zi cu zi şi relaţiile sociale ale ţiganilor în România şi Italia" se va desfăşura la Torino, în data de 27 iunie 2008. Va fi prezentat un studiu comun realizat de Carlotta Saletti Salza, profesor de Antropologie Culturală şi Antropologie Medicală la Universitatea din Torino, şi Gabor Fleck, cercetător la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale.

Studiul analizează obiectiv situaţia ţiganilor, atât din România cât şi din Italia. Datele evidenţiază, printre alte multe aspecte, factorii de stopare socială, implicaţiile necalificărilor în meseriile impuse de piaţa de muncă modernă şi cercul vicios al prejudecăţilor ambelor poziţii. În Peninsulă, există aproximativ 50.000 de ţigani de naţionalitate română, iar circa 1.500 dintre aceştia se găsesc la Torino, arată analiza.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite