La Torino, telejurnal în limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tele-Obiectiv este noul telejurnal în limba română transmis pe Rete7, o televiziune regională din Piemonte. În fiecare zi la ora 19.35 românii pot urmării 12 minute ştiri în limba

Tele-Obiectiv este noul telejurnal în limba română transmis pe Rete7, o televiziune regională din Piemonte. În fiecare zi la ora 19.35 românii pot urmării 12 minute ştiri în limba română, cu subtitrare în italiană. Telejurnalul este structurat în trei părţi: stiri despre românii la Torino, despre România şi despre serviciile teritoriale.

De acest proiect se ocupă voluntar trei românce: Laura Goldan, cu dublul rol de prezentatoare a telejurnalului şi coordonatoarea echipei, Florentina Dumitrachi, reporter teritorial şi Maria Cristina Cojocaru, corespondent din România.

"Acest telejurnal este rezultatul unei acţiuni de voluntariat. Rete7 colaborează cu noi oferindu-ne gratuit spaţiul de transmisie, iar noi plătim doar tehnicul care ne montează ştirile".

Coordonatoarea emisiunii speră într-un ajutor material din partea Regiunii Piemonte pentru a putea duce mai departe iniţiativa. "La proiect au mai aderat alte 14 asociaţii, iar cu timpul va deveni multietnic. Dorim ca acest telejuranal să informeze şi celelalte comunităţi care trăiesc la Torino: albanezi, marocani şi chinezi".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite