Torino: şase studenţi italieni vin la Iaşi în schimb de experienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru cele şase locuri disponibile, s-au înscris 15 studenţi italieni. Anul acesta au fost reluate schimburile de experienţă dintre Torino şi România. Ele au început acum 10 ani, dar au

Pentru cele şase locuri disponibile, s-au înscris 15 studenţi italieni. Anul acesta au fost reluate schimburile de experienţă dintre Torino şi România. Ele au început acum 10 ani, dar au fost întrerupte între 2005 şi 2007 din cauza problemelor organizatorice româneşti.

"La început erau puţine cereri din partea studenţilor. În al treilea an de când se făcea schimbul între Torino şi România am avut 100 de cereri, pentru 10 locuri. Acum, din nou, s-a pierdut puţin din interes, din cauza perioadei de doi ani de întrerupere a proiectului", spune Giovanni Bianchi, responsabilul din partea primăriei.

Anul acesta este prima oară când studenţii merg la Iaşi, până acum aceştia fiind găzduiţi de Braşov sau Bucureşti. De primirea studenţilor în România se ocupă Asociaţia română Eurodemos.

Italienii vor fi prezenţi la Iaşi în perioada 14-24 septembrie, când va avea loc "Săptămâna europeană a mobilităţii". Ei vor participa la conferinţe, dezbateri, manifestări pe tema protecţiei mediului şi a efectelor creşterii traficului din oraşe asupra sănătăţii oamenilor.

Studenţii vor profita de ocazie pentru a vizita mănăstirile din zona Moldovei. Singura cheltuială suportată de tinerii participanţi este suma de 290 de euro, care reprezintă preţul biletelor de avion. Proiectul este finanţat parţial de Uniunea Europeană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite