Torino: 15 români au fost expulzaţi în anul 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Chesturii Torino a avut loc o conferinţă în care s-a făcut un scurt rezumat al activităţii poliţiei pe anul 2008. Chestorul Aldo Faraoni a ţinut să precizeze că în

La sediul Chesturii Torino a avut loc o conferinţă în care s-a făcut un scurt rezumat al activităţii poliţiei pe anul 2008.

Chestorul Aldo Faraoni a ţinut să precizeze că în puşcăriile din Torino, dintr-o medie lunară de 1.600 de persoane (dintre care 840 străini), doar 110 au fost români, dintre care 5 de etnie rromă. 

„În anul 2008 au fost expulzaţi sau au primit ordin de a părăsi teritoriul italian 15 persoane de naţionalitate română”, a spus Fasore Raffaella de la Biroul Imigraţiei din cadrul Chesturii Torino.

„Chiar în dimineaţa zilei de ieri (n.r, - adică 30 decembrie) au fost expulzaţi doi români, împreună cu 20 de marocani.

Pe când marocanii au fost îndepărtaţi pe motiv că au încălcat legea imigraţiei, românii au fost expulzaţi deoarece constituiau pericol pentru siguranţa publică”, a mai adăugat Fasore.

Cei doi au fost escortaţi de către poliţiştii italieni până în România şi predaţi poliţiei române.

Unul dintre ei este Aurel Stănescu, autorul unei serii de infracţiuni comise în taberele ilegale Stura şi Germagnano, situate pe teritoriul oraşului Torino.

Stănescu, cunoscut şi ca „stăpânul copiilor cerşetori” fusese arestat la sfârşitul lunii noiembrie pentru un jaf, iar în 24 decembrie a fost eliberat.

Prefectul oraşului Torino, Paolo Padoin, a semnat însă ordinul de expulzare, iar Stănescu nu va putea călca în Italia pentru următorii cinci ani.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite